Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Elmarad több augusztus 20-i program

2002.08.16. 18:08
Három augusztus 20-ai program is elmarad az árvízi helyzet miatt - közölte pénteki sajtótájékoztatóján Gál J. Zoltán kormányszóvivő. Így nem lesz se vízi, sem pedig légiparádé és elmarad a Margit szigeti családi nap is. Az elmaradó rendezvényekre szánt pénzből az árvízkárosultakat segítik.
Nem lesz az idén vízi, illetve légiparádé az árvízi helyzet miatt - közölte pénteki tájékoztatóján Gál J. Zoltán kormányszóvivő. A vízi parádé a megáradt Duna miatt megrendezhetetlen, míg a légi bemutatót azért nem tartják meg, mert a helikopterekre az árvízi mentésnél van szükség. A szóvivő tájékoztatása szerint nem tarthatják meg a margitszigeti családi napot sem, itt ugyanis a szakemberek szerint elöntheti a talajvíz a rendezvények helyszínét.

Három helyszínről lövik ki a tűzijátékot

"A mostani tudásom szerint a többi rendezvényt megtartjuk" - hangoztatta Gál J. Zoltán, aki jelezte: az elmaradó programokon megspórolt tízmilliókkal az árvízkárosultak segítik. A tűzijátékot ezúttal az alsórakpartokról nem lehet nyomon követni, a Margit híd és a Lánchíd között viszont a felsőrakpartokat is lezárják. Az idei tűzijátékot a Gellért hegyről, a Széchenyi hegyről és a Csepel szigetről lövik ki, így ezúttal a peremkerületek lakói is láthatják az égi parádét. Gál J. Zoltán az Index kérdésére azt mondta: előállhat olyan helyzet, amikor a kabinet a tűzijáték megtartásától is eltekint.

Részletes elszámolás az ünnepség után

Az ünnepségeket követően közzéteszik a programok részletes költségeit - ígérte a kormányszóvivő, hozzátéve, hogy a korábbi gyakorlattól eltérően valamennyi közreműködő alvállalkozó listáját is közzéteszik.

Medgyessy megszakította szabadságát

Gál J. Zoltán beszámolt arról: a miniszterelnök kedvező választ kapott arra a kezdeményezésére, hogy a német kancellár - az árvíz sújtotta államok vezetőin kívül - a veszélyeztetett országok, így Magyarország és Lengyelország miniszterelnökét is hívja meg a hétvégén, Berlinbe tervezett csúcsvezetői értekezletre. Gál bejelentette: a miniszterelnök megszakította szabadságát és hazaindult külföldi nyaralásáról, egyelőre azonban még nem lépte át az országhatárt, de hazaérkezéséig is forró dróton tartja a kapcsolatot az illetékesekkel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!