Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elmarad több augusztus 20-i program

2002.08.16. 18:08
Három augusztus 20-ai program is elmarad az árvízi helyzet miatt - közölte pénteki sajtótájékoztatóján Gál J. Zoltán kormányszóvivő. Így nem lesz se vízi, sem pedig légiparádé és elmarad a Margit szigeti családi nap is. Az elmaradó rendezvényekre szánt pénzből az árvízkárosultakat segítik.
Nem lesz az idén vízi, illetve légiparádé az árvízi helyzet miatt - közölte pénteki tájékoztatóján Gál J. Zoltán kormányszóvivő. A vízi parádé a megáradt Duna miatt megrendezhetetlen, míg a légi bemutatót azért nem tartják meg, mert a helikopterekre az árvízi mentésnél van szükség. A szóvivő tájékoztatása szerint nem tarthatják meg a margitszigeti családi napot sem, itt ugyanis a szakemberek szerint elöntheti a talajvíz a rendezvények helyszínét.

Három helyszínről lövik ki a tűzijátékot

"A mostani tudásom szerint a többi rendezvényt megtartjuk" - hangoztatta Gál J. Zoltán, aki jelezte: az elmaradó programokon megspórolt tízmilliókkal az árvízkárosultak segítik. A tűzijátékot ezúttal az alsórakpartokról nem lehet nyomon követni, a Margit híd és a Lánchíd között viszont a felsőrakpartokat is lezárják. Az idei tűzijátékot a Gellért hegyről, a Széchenyi hegyről és a Csepel szigetről lövik ki, így ezúttal a peremkerületek lakói is láthatják az égi parádét. Gál J. Zoltán az Index kérdésére azt mondta: előállhat olyan helyzet, amikor a kabinet a tűzijáték megtartásától is eltekint.

Részletes elszámolás az ünnepség után

Az ünnepségeket követően közzéteszik a programok részletes költségeit - ígérte a kormányszóvivő, hozzátéve, hogy a korábbi gyakorlattól eltérően valamennyi közreműködő alvállalkozó listáját is közzéteszik.

Medgyessy megszakította szabadságát

Gál J. Zoltán beszámolt arról: a miniszterelnök kedvező választ kapott arra a kezdeményezésére, hogy a német kancellár - az árvíz sújtotta államok vezetőin kívül - a veszélyeztetett országok, így Magyarország és Lengyelország miniszterelnökét is hívja meg a hétvégén, Berlinbe tervezett csúcsvezetői értekezletre. Gál bejelentette: a miniszterelnök megszakította szabadságát és hazaindult külföldi nyaralásáról, egyelőre azonban még nem lépte át az országhatárt, de hazaérkezéséig is forró dróton tartja a kapcsolatot az illetékesekkel.