Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Utcaszékházat avat az Élőlánc

2006.01.09. 18:41
Látványos akcióval avatja fel kedden délután kettőkor az élőlánc "utcaszékházát". A szervezet így kívánja demonstrálni, hogy alulról jövő kezdeményezés, amelynek nem volt része az ingatlanosztozkodásban, így nincs irodája.

A Blaha Lujza téri aluljáróban avatja fel ideigelenes utcaszékházát az Élőlánc. A Lányi András író által létrehozott zöld párt az akcióval szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy alulról jövő kezdeményezés, amelynek nem osztottak lapot a parlamenti pártok, akik viszont az államtól kaphattak székházat.

Krajner Péter, az Élőlánc elnökségi tagja az Indexet arról tájékoztatta, hogy egy hónapig mindennap megtalálhatóak lesznek a Blaha aluljáróban. A zöld párti aktivista szerint egyébként előnye is van annak, hogy utcaszékházba költöznek, hiszen az aluljáró alapterülete több mint négyszáz négyzetméter és ráadásul a többi pártszékhoz képest nyitott lesz, hiszen naponta több tízezren megfordulnak benne.

Az Élőlánc tervei szerint naponta délután kettő és hat óra között tart majd nyitva utcaszékházuk, ahol többek között folytatják aláírásgyűjtő akciójukat annak érdekében, hogy továbbra se lehessen génmanipulált növényeket termeszteni Magyarországon.