Eltiltották Bácsfit az egyetemtől

2005.01.27. 11:47
Az ELTE szerint Bácsfi sérti az egyetem méltóságát, ezért két évre eltiltották tanulmányaitól. A kényszerpihenő alatt döntés születik majd arról is, hogy beszámítható-e a hungarista vezető.
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának fegyelmi bizottsága csütörtöki ülésén két évre eltiltotta egyetemi tanulmányaitól a magát hungaristának valló Magyar Jövő Csoport vezetőjét, Bácsfi Diánát. Ezt maga Bácsfi Diána közölte újságírókkal a fegyelmi tárgyalás után.

Régészet, egyiptológia, filozófia

Az egyetem - amelynek Bácsfi régészetből és egyiptológiából a negyedik, filozófiából pedig másodéves hallgatója - tavaly novemberben tájékoztatta Bácsfit arról, hogy fegyelmi eljárást indít ellene.

Az egyetem méltósága

Forrás: Demokrata
A tárgyaláson "az a határozat született, hogy két évre eltiltanak a hallgatói jogaim gyakorlásától, arra hivatkozva, hogy a két szabálysértéssel és a szabálysértések ügyében született jogerős határozatokkal én súlyosan sértem az ELTE méltóságát" - mondta Bácsfi Diána. Kárpáti József ügyvéd elmondta, a fegyelmin arra hivatkoztak, hogy világnézeti okokból kívánják Bácsfi Diánát eltávolítani és erre csak egy eszköz a szabálysértéseinek a hangoztatása.

Előállítás, rendzavarás

Az ügyvéd elmondta, hogy Bácsfi elen jelenleg önkényuralmi jelkép használata miatt folyik eljárás, valamint volt két szabálysértési ügye is. Október 8-án a Terror Háza elől állították elő rendzavarás szabálysértése miatt, október 23-án pedig a gyülekezési jog megsértése és rendzavarás miatt állították elő, szórólapterjesztés közben. Januárban a rendőrség azért állította elő Bácsfit, hogy a Rákoskeresztúri Újköztemetőben ne tarthasson megemlékezést Szálasi Ferenc sírjánál.

Kárpáti József közölte, a határozat kézhezvételétől számított nyolc napon belül fellebbezhetnek a határozat ellen, és ezzel élni is fognak. Mint mondta, a másodfokú fegyelmi tárgyalást az egyetemen belül alakult fegyelmi tanács fogja tárgyalni, és még ennek a határozata ellen is élhetnek jogorvoslattal, bírósághoz fordulhatnak. Csak a határozat jogerőssé válása után lehet megtiltani Bácsfi Diánának, hogy vizsgázzon.

Az egyik meleg, a másik nyilas

Tavaly a Károli Gáspár Református Egyetem tiltott el egy diákot tanulmányaitól. Akkor az volt a kizárás oka, hogy a fiatalember nyiltan felvállalta homoszexualitását. Bővebben > > >  • Tippek
  • Hírek