Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Elton John helyett magyarok Szent Istvánkor

2002.07.29. 06:51
Mégsem ad "ingyenkoncertet" Elton John augusztus 20-n. A sztár tetemes előleget kért, a kormány viszont nem akart közpénzt áldozni a 200 milliós gázsi rendezéséért. Elton John helyett magyar zenekarok adnak koncertet.
A hét végén eldőlt: Elton John nem jön Magyarországra, az augusztus 20-i ingyenkoncert műsora tehát módosul, a népszerű magyar zenekarok, énekesek a város több pontján - például a Liszt Ferenc téren, a Batthyány téren, a Belgrád rakparton és a Roosevelt téren - szórakoztatják az összegyűlteket.

Sokat kértek

Elton John szereplésével kapcsolatban kiderült, hogy a világsztár menedzsere tetemes előleget szeretne kapni. A koncert szponzorai azonban más ütemezéssel képzelték el Elton John mintegy 200 milliós gázsijának rendezését. A kabinet nem akart közpénzt fordítani a koncertre, emiatt a kancellária eltekint Elton John idei koncertjének megrendezésétől.

A múlt pénteki kormányülést követő tájékoztatón Gál J. Zoltán szóvivő még nem tudta részletezni az augusztus 20-i ünnepségek költségeit; a közeli napokban a kabinet nyilvánosságra hozza a rendezvények pontos kalkulációját.

Nem lett volna közbeszerzés

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Multimédia Concerts Kft. rendezheti nettó 495 millió forintért az augusztus 20-i ünnepségeket. A cég a múlt héten egyeztetett Elton Johnnal. Akkor még úgy nézett ki, az üzlet létrejön. Gál J. Zoltán kormányszóvivő időhiánnyal magyarázta, hogy nem várták meg Elton Johnnal a közbeszerzési pályázat végét, és hangsúlyozta, hogy a sztár fellépésének költségeit szponzorok, nem pedig az adófizetők állják.

Problémát okozott az is, hogy Elton John koncertjének alkalmas helyszínére, a Hősök terére a MIÉP szervezett politikai nagygyűlést aznapra - nyilatkozta a kormányszóvivő, aki megjegyezte: jövőre az igények felmérését követően választják ki azt az előadót, akit meghívnának a rendezvényre.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!