Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elton John helyett magyarok Szent Istvánkor

2002.07.29. 06:51
Mégsem ad "ingyenkoncertet" Elton John augusztus 20-n. A sztár tetemes előleget kért, a kormány viszont nem akart közpénzt áldozni a 200 milliós gázsi rendezéséért. Elton John helyett magyar zenekarok adnak koncertet.
A hét végén eldőlt: Elton John nem jön Magyarországra, az augusztus 20-i ingyenkoncert műsora tehát módosul, a népszerű magyar zenekarok, énekesek a város több pontján - például a Liszt Ferenc téren, a Batthyány téren, a Belgrád rakparton és a Roosevelt téren - szórakoztatják az összegyűlteket.

Sokat kértek

Elton John szereplésével kapcsolatban kiderült, hogy a világsztár menedzsere tetemes előleget szeretne kapni. A koncert szponzorai azonban más ütemezéssel képzelték el Elton John mintegy 200 milliós gázsijának rendezését. A kabinet nem akart közpénzt fordítani a koncertre, emiatt a kancellária eltekint Elton John idei koncertjének megrendezésétől.

A múlt pénteki kormányülést követő tájékoztatón Gál J. Zoltán szóvivő még nem tudta részletezni az augusztus 20-i ünnepségek költségeit; a közeli napokban a kabinet nyilvánosságra hozza a rendezvények pontos kalkulációját.

Nem lett volna közbeszerzés

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Multimédia Concerts Kft. rendezheti nettó 495 millió forintért az augusztus 20-i ünnepségeket. A cég a múlt héten egyeztetett Elton Johnnal. Akkor még úgy nézett ki, az üzlet létrejön. Gál J. Zoltán kormányszóvivő időhiánnyal magyarázta, hogy nem várták meg Elton Johnnal a közbeszerzési pályázat végét, és hangsúlyozta, hogy a sztár fellépésének költségeit szponzorok, nem pedig az adófizetők állják.

Problémát okozott az is, hogy Elton John koncertjének alkalmas helyszínére, a Hősök terére a MIÉP szervezett politikai nagygyűlést aznapra - nyilatkozta a kormányszóvivő, aki megjegyezte: jövőre az igények felmérését követően választják ki azt az előadót, akit meghívnának a rendezvényre.