Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-8 °C
3 °C

Érettségi tétel lesz Eperjes Károly

2008.04.09. 16:44
A veszprémi Vetési Gimnázium dráma fakultációra járó tanulói választották a szóbeli tételek közé a Kossuth - díjas művész életét, munkásságát. Eperjes Károly szerda délután találkozott az iskolában a gyerekekkel.

A gimnáziumi tananyagban tantárgyként szerepel a dráma és a tánc, mely egyéves előtanulmány után fakultációnak is választható. Ennek keretében dráma és színháztörténet órára is járhatnak a diákok, 12. év végén pedig szóbeli és írásbeli érettségit is tesznek drámából.

A szóbeli tételek között van kortárs magyar színházi alkotó portréjának megalkotása, amelyhez a tanárok és a diákok is úgy gondolták, hogy a jelenleg Veszprémben dolgozó Eperjes Károly lehet a legjobb alany. Eperjes most a veszprémi Petőfi Színház művészeti tanácsadója.

A találkozás alkalmával a gyerekek így első kézből kaphattak információkat. Eperjes Károlyt meglepte a felkérés, de mint mondta, szívesen vállalta a feladatot. A diákok a művész pályájának legfontosabb állomásaira is kíváncsiak voltak, de faggatták a legkedvesebb szerepeiről, és alkotói módszereiről is. Azt is meg akarták tudni, hogy mi alapján választ ki egy művet rendezésre, és hogy miért éppen Veszprémben alkot.  • Vennék
  • Hírek