Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Érettségi tétel lesz Eperjes Károly

2008.04.09. 16:44
A veszprémi Vetési Gimnázium dráma fakultációra járó tanulói választották a szóbeli tételek közé a Kossuth - díjas művész életét, munkásságát. Eperjes Károly szerda délután találkozott az iskolában a gyerekekkel.

A gimnáziumi tananyagban tantárgyként szerepel a dráma és a tánc, mely egyéves előtanulmány után fakultációnak is választható. Ennek keretében dráma és színháztörténet órára is járhatnak a diákok, 12. év végén pedig szóbeli és írásbeli érettségit is tesznek drámából.

A szóbeli tételek között van kortárs magyar színházi alkotó portréjának megalkotása, amelyhez a tanárok és a diákok is úgy gondolták, hogy a jelenleg Veszprémben dolgozó Eperjes Károly lehet a legjobb alany. Eperjes most a veszprémi Petőfi Színház művészeti tanácsadója.

A találkozás alkalmával a gyerekek így első kézből kaphattak információkat. Eperjes Károlyt meglepte a felkérés, de mint mondta, szívesen vállalta a feladatot. A diákok a művész pályájának legfontosabb állomásaira is kíváncsiak voltak, de faggatták a legkedvesebb szerepeiről, és alkotói módszereiről is. Azt is meg akarták tudni, hogy mi alapján választ ki egy művet rendezésre, és hogy miért éppen Veszprémben alkot.