Boglárka
19 °C
35 °C

Vizsgálják, miért nem bukott meg Gyurcsány fia

2008.07.17. 08:14
Jövő hét elején zárul le az a vizsgálat, amelyet Gyurcsány Ferenc fiának érettségi vizsgája miatt kezdeményeztek más tanulók szülei az Oktatási Hivatalnál - számol be a Magyar Hírlap. A botrány akkor tört ki az egyik kőbányai alapítványi iskolában, amikor kilenc érettségizőből hatan megbuktak, de a diáktársak szerint a kormányfő fiát átsegítették a tanárok a vizsgán.

Az Oktatási Hivatal vizsgálja a Montessori alapítványi iskolában tartott érettségi vizsgák szabályosságát.

Bakonyi László, az Oktatási Hivatal elnöke a lapnak azt mondta: a szülők azért kértek vizsgálatot, mert gyermekeik elmondása szerint Gyurcsány Péter különteremben, felkészítő tanárával kettesben fejezhette be az írásbelit, ráadásul az egyik tantárgynál a hivatalos vizsgaidőn túl. Egy másik diák hasonló kérését az orvosi engedély ellenére is elutasították. A szülők abban bíznak, hogy egy független bizottság előtt újra érettségizhetnek majd gyermekeik.

Korábban Daróczi Dávid kormányszóvivő visszautasította a Magyar Hírlapban megjelent információkat, és közölte: a miniszterelnök családja nem kért és nem is kapott semmilyen kedvezményt.