Gusztáv
-4 °C
1 °C

Nem számít szolgálati titoknak az érettségi tétel

2005.06.01. 15:57
Hiába indított nyomozást a Nemzeti Nyomozóiroda az Oktatási Minisztérium feljelentése nyomán. A Legfőbb Ügyészség szerint az érettségi tételek nem minősülnek szolgálati titoknak, ezért az ismeretlen tettes ellen folytatott nyomozást meg kell szüntetni.
A Legfőbb Ügyész állásfoglalása szerint nem minősülnek szolgálati titoknak az érettségi tételek, adta hírül a HavariaPress. Az ügyészségi indoklás szerint a feladatlapok szolgálati titokként való minősítésének törvényi feltételei fennállnak ugyan, de azok, az 1995. évi állam- és szolgálati titokról szóló törvény előírásai alapján nem minősülnek annak, mert akkor, ezt a minősítést nem terjesztették ki az érettségi tételekre.

A szerdán közzétett szakértői vélemény alapján a Legfőbb Ügyészség, utasítást adott a Nemzeti Nyomozó Irodának, hogy szüntesse meg a május 9-én, ismeretlen tettes ellen, szolgálati titok megsértése miatt indított nyomozását.

Több érettségitárgy tételei kitudódtak idő előtt, de végül csak a matematikaérettségit kellett a diákoknak megismételni, más tantárgyakból az érettségi előtt új tételsort osztottak ki. Az Oktatási Minisztérium feljelentést tett, a Nemzeti Nyomozóiroda nyomozást indított az ügyben. Korábban három személyt gyanúsítottak meg az ügyben, de lapinformációk szerint ők csak a tételek terjesztésében, és nem ellopásában vettek részt.