Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Startol az érettségi-szezon

2008.04.30. 15:54
Hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsgával elkezdődik az érettségi szezon, 125 ezer diák veselkedik neki a maturálásnak. Csaknem 96 tantárgyból 28 ezer emelt szintű, 182 tantárgyból pedig mintegy 428 ezer középszintű vizsgát tesznek a nebulók.

A magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsgával megkezdődik a tavaszi érettségi vizsgaidőszak, így a kormány ma jelentést hallgatott meg az idei érettségi vizsgákról. Május 5-e és június 27-e között mintegy 1200 helyszínen, több mint 125 ezer diák bizonyíthatja érettségét, körülbelül 800-zal több. mint tavaly.

Az idei a nyolcadik olyan vizsgaidőszak, amely a kétszintű érettségi vizsga szabályai szerint zajlik, vagyis a diákok emelt- és középszintű vizsga keretében adhatnak számot tudásukról. Az oktatási tárca szerint csaknem 96 tantárgyból 28 ezer emelt szintű, 182 tantárgyból pedig mintegy 428 ezer középszintű vizsgát tesznek a diákok.

A minisztérium tapasztalatai azt igazolják, hogy az oktatási reform egyik első lépéseként bevezetett kétszintű vizsgarend sikeres, mert kiszámíthatóbbá, igazságosabbá és korszerűbbé tette az érettségi vizsgáztatás rendszerét. Kiszámíthatóbbá, mert világosak és egyértelműek a tantárgyi követelmények, igazságosabbá, mert az érettségiző diákok tudása egységes követelményrendszer alapján mérettetik meg.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!