Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pálinkás erkölcsi felügyelet alá helyezné a médiát

2005.08.01. 21:50
A Fidesz kulturális tagozatának elnöke, a Professzorok Batthyány Körének tagja, Pálinkás József egy hétfői rádiós műsorban közölte, hogy célszerűnek látná egy olyan testölet létrehozását, amely azt vizsgálja, hogy a magyar tömegtájékoztatásban betartják-e az Európában elfogadott szabályokat.

"A média egészét (...) erkölcsi felügyelet alá kellene helyezni, ami azt jelenti, hogy egy olyan testületet látunk célszerűnek létrehozni", amely megvizsgálja, a közvélemény elé tárja azt, hogy a magyar tömegtájékoztatásban betartják-e az Európában általánosan elfogadott szabályokat - mondta az egykori Orbán-kormány oktatási minisztere a Klubrádió Kontra című műsorában.

A Professzorok Batthyány Köre által készített nemzetstratégiai dokumentum e témáról szóló fejezetét ismertetve hozzátette: ezeket a szabályokat a testületnek valamilyen formában rögzítenie kellene. A testület az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) szervezetén keresztül fejthetné ki tevékenységét - magyarázta, hangsúlyozva, hogy a média kontrolljára a tisztességes verseny és a kiskorúak védelme érdekében van szükség.