Piroska
3 °C
4 °C

Pálinkás erkölcsi felügyelet alá helyezné a médiát

2005.08.01. 21:50
A Fidesz kulturális tagozatának elnöke, a Professzorok Batthyány Körének tagja, Pálinkás József egy hétfői rádiós műsorban közölte, hogy célszerűnek látná egy olyan testölet létrehozását, amely azt vizsgálja, hogy a magyar tömegtájékoztatásban betartják-e az Európában elfogadott szabályokat.

"A média egészét (...) erkölcsi felügyelet alá kellene helyezni, ami azt jelenti, hogy egy olyan testületet látunk célszerűnek létrehozni", amely megvizsgálja, a közvélemény elé tárja azt, hogy a magyar tömegtájékoztatásban betartják-e az Európában általánosan elfogadott szabályokat - mondta az egykori Orbán-kormány oktatási minisztere a Klubrádió Kontra című műsorában.

A Professzorok Batthyány Köre által készített nemzetstratégiai dokumentum e témáról szóló fejezetét ismertetve hozzátette: ezeket a szabályokat a testületnek valamilyen formában rögzítenie kellene. A testület az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) szervezetén keresztül fejthetné ki tevékenységét - magyarázta, hangsúlyozva, hogy a média kontrolljára a tisztességes verseny és a kiskorúak védelme érdekében van szükség.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!