Ágnes
-1 °C
2 °C

Görgey kontra Demszky

2003.01.09. 07:19
Kártérítési pert indíthat a kultusztárca a főváros ellen - áll abban a levélben, amelyet Görgey Gábor kulturális miniszter írt Demszky Gábor főpolgármesternek az Erzsébet téri ingatlan vételárával kapcsolatban.
Görgey Gábor kultuszminiszter rosszhiszeműséggel vádolja a fővárost az Erzsébet téri félkész ingatlannal kapcsolatban egy minap Demszky Gábor főpolgármesternek írt levélben - írja a Népszabadság. A kultuszminiszter azt kifogásolja, hogy az igazságügyi szakértői véleményben foglaltnál hetven százalékkal drágábban, ötmilliárd forintban határozta meg az értékesítési tenderben az alsó limitárat. Görgey szerint ez lehetetlenné teszi a pályázat sikerét. Amennyiben valóban így lesz, akkor a tárca kártérítési pert indít a főváros ellen.

A főváros szerint jogilag megalapozatlan a kultusztárca követelése, mivel szembehelyezkedik a kormány decemberi határozatával. Ebben az áll: az ingatlan vételárának alsó határa magasabb lehet az igazságügyi szakértői véleményben foglaltnál. Ennek mértékéről a dokumentumban nem esik szó - írja a Népszabadság.

A napilap emlékeztet rá: a Fővárosi Közgyűlés decemberi ülésén azért szabtak a képviselők ötmilliárdos árat, hogy magánbefektető ne tudja megvásárolni, így az államra szállhasson.