Jolán
2 °C
4 °C

Mégsem jöttek meg a négerek

2002.07.05. 11:50
Péntek reggel elmaradt az Erzsébet hídi piszkos szájú nénikék által beharangozott belvárosi tüntetés. Tudósítónk a Batthyány-örökmécsesnél találkozott a legvérmesebb éltes asszonnyal, akiről kiderült, hogy titkos politológus, a Parlament előtt pedig mellbe vágta a forradalmi utcaköltészet ereje.
Mégsem jött össze a trágár öreg nénik és futballhuligánok második nagy dobása, hiába hívta a Kossuth téren kirakott tacepaó a magyar lányokat-asszonyokat, hogy - figyelem, a színkódnak nyilván nagy jelentősége van! - "fekete vagy fehér ruhában" tiltakozzanak péntek reggel, virággal a kézben.

Szinte csak rendőrök

A rendőrség a jelek szerint nem bírta volna elviselni, hogy néhány száz nyugdíjas ismételten megalázza, így lányok-asszonyok helyett őrmesterek és törzszászlósok lepték el a Lipótváros utcáit.

Az első posztoló rendőrökkel már a Nyugati aluljáróban találkoztunk, nyilván arra vigyáztak, nehogy a revizionisták blokád alá vonják a telefonkártya-árusokat.

Diplomás tüntetők

Az Index hídügyi referense véletlen, ámde tökéletes időzítéssel érkezett az örökmécseshez: éppen akkor, amikor csütörtöki jó ismerőse, a legvérmesebb Erzsébet hídi nénike, az ávósozás és kurvaanyázás gyémántdiplomás mestere két barátnőjével együtt fonnyadt virágot adott át egy rendőrnek.

Az asszony a barátkozás jegyében odaadta a növényt, majd ugyanazzal a svunggal gyalázni kezdte a rendfenntartót, felhánytorgatva például, hogy "állatként bántak" a tüntetőkkel a hídon. Álláspontját kétségkívül lehetett kritizálni, ám mi kifejezetten túlzásnak éreztük a közelben álldogáló intoleráns polgár homofób véleményét, aki az "ilyen buzik miatt nem tudtam dolgozni" megjegyzést fűzte a néni monológjához. Pedig ez a lelkes asszony nem ezt érdemelte, különösen, hogy kiderült, szinte paranormális politológusi képességei vannak az elefántokat megszégyenítő arcmemórián felül. Az Index tudósítóját meglátva ugyanis íziben felsikoltott, miszerint "maga is a Medgyessy embere".

Alternatív hatósági erőszak

Az örökmécsesnél ennél izgalmasabb nem történt, egy ideig nézegettük a rendőrruha-fesztivált (világoskék ing baseballsapkával, sötét zubbony baseballsapkával, tányérsapka randa fényvisszaverős zubbonnyal), aztán elindultunk a Kossuth tér felé.

A Nagy Imre-szobornál kábé húsz rohamrendőr álldogált, köztük egy altikultis-dárembézes külsejű piros hajú leány, ami annyira ámultba ejtett minket, hogy kis híján beleütköztünk a sarok közelében álldogáló félkegyelmű vezértüntetőbe, abba a veres szakállú öregúrba, aki a MIÉP kitűző mellett Oszama bin Laden arcképét hordozza a mellén.

Flippergolyó gyanánt pattanunk le róla, hogy a Kossuth tér sarkán felhúzott tiltakozókarám mellett landoljunk. Ez egy magas fémkordonokkal lehatárolt, saccra száz négyzetméteres terület, hatalmas lukas zászlóval ékesítve, amely az "Országos méretű csalás a választás! Új választásokat!" feliratot viseli. Míg az örökmécsesnél egyáltalán nem láttunk tüntetőt, itt álldogált közel egy tucat rokonszenvező. A kordonra számtalan kisebb tacepaót, plakátot, újságkivágást tűztek. Elindultunk csemegézni.

Jobboldali energetika

Harcos energiapolitikus lehet, aki azt közölte a világgal, hogy a Paksi Atomerőmű és az ország gázkészlete nem eladó. Sosem értettük igazán a frusztráltnéni-humort, így nem fakadtunk kacajra a fotó láttán, amely a Parlament elnöki székében mutatta Szili Katalint, alatta a szónoki emelvényen Lendvai Ildikóval, mindkettejük alatt a "Halálos fegyver 2" felirattal. Hosszú évekig jártunk hittanra, így azt azonnal megértettük, hogy "a nem agymosott 1,5 millió nyugdíjas a júdáspénzt visszautasítja!".

S. György Petőfi

Az eddigiekből is látszik, hogy a tacepaó-felhozatal messze a magyar átlag alatt maradt. Mindaddig ezt gondoltuk, amíg észre nem vettünk egy igazi forradalmi verset a Magyar Nemzet-címlapkivágások között. Akkora igazgyöngy, hogy nem álljuk meg, és teljes terjedelmében idemásoljuk:

S. György András: Július negyedike

Rendőr vagyok, nincsen hazám
Rég elhagytam a jóanyám_
Pedig reggel volt, hogy láttam
Lelkem lelkét nem találta.

Magyar vagyok, magyar irtó
Havi bérért kiszorítok
Szájbaverem nagyanyámat
Így szolgálom a hazádat!

Szolgálok én bármely rendszert
Védek mundér-becsületet
"Szolgálunk és védünk"
Leteperjük saját vérünk!

Bátran fogok fegyvert másra
Nem "másságra"! de egymásra
Kire lövök szintén magyar
Ki ne tagadj édesanya!

A letaglózó mentális ütés hatására már csak arra maradt erőnk, hogy megkérdezzünk egy katonás állcsúcsú, nemzetiszín karszalagot viselő embert, hogy a karámon belül heverő demonstrálók közül éhségsztrájkol-e valaki. "Egy olyan biztos van" - felelte a tüntető, mi pedig a válasszal megelégedve távoztunk a Nyugati tér irányába.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?