Ágnes
-1 °C
2 °C

Elégedetlen dolgozók az esélyegyenlőségi kormányhivatalnál

2004.06.15. 22:21
Az RTL Klub információi szerint több, megbízási szerződéssel rendelkező munkatárs elégedetlen az Esélyegyenlőségi Kormányhivatalban, mert általában hónpokat késik a fizetésük. A hiavatal szerint technikai okokból előfordult néhány eset, de elszigetelt jelenségről van szó.
Néhány megbízási szerződéssel foglalkoztatott személy késve kapta meg juttatását az Esélyegyenlőségi Kormányhivataltól, azonban csak elszigetelt jelenségről van szó, technikai okokkal magyarázható - közölte az MTI-vel a hivatal gazdasági és humánpolitikai igazgatója kedden.

A hivatal belső számfejtési rendszeréből adódóan a megbízásos jogviszonyúak megbízási díját a tárgyhót követő hónap 6. és 15. napja között számfejtik, a pénz pedig mintegy három nap múlva jelenik meg a számlájukon - mondta el Török László annak kapcsán, hogy az egyik kereskedelmi csatorna híradója szerint több, magát megnevezni nem kívánó, a hivatal által foglalkoztatott személy késve, vagy egyáltalán nem kapta meg a járandóságát.

"Az RTL Klub híradó információi szerint több munkatárs is elégedetlen az Esélyegyenlőségi Kormányhivatalban, mert gyakran csak több hónapos késéssel kötnek velük szerződést, ráadásul pénzt sem kapnak. A híradót megkereste az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal több munkatársa azzal, hogy késve, gyakran több hónapos csúszással kapják meg a fizetésüket. A panaszosok azonban nem akartak kameránk elé állni" - hangzott el kedden este a kereskedelmi csatornán.

"Ez nem a kormányhivatal mulasztásából eredő késedelem, hanem ilyen a rendszer, tehát nem lehet hamarabb ezt megoldani" - nyilatkozta az MTI-nek az adás után Török László. Hozzátette: legtöbbször a megbízottak hibájából csúszhat a számfejtés, például ha a megbízott rossz számlaszámot ad meg, de "nem kizárható, hogy esetleg a hivatal is vétett valamilyen adminisztratív hibát". Szólt arról is: 27 főt foglalkoztatnak megbízási szerződéssel, s az utóbbi hónapokban 2-3 panasz érkezett hozzájuk, de azonnal intézkedtek.