Olga, Liliána
20 °C
35 °C

Szerdától nem jelenik meg az Esti Hírlap

2003.08.26. 18:59
Szerdától - ideiglenesen - nem jelenik meg az Esti Hírlap - erősítette meg az Index értesülését Kiss L. György. A lap főszerkesztője a kiadótól azt a tájékoztatást kapta, hogy átszervezés miatt függesztik fel az Esti Hírlap megjelentetését, és ez összefügg azzal, hogy szeptembertől ismét pénzért kívánják értékesíteni a lapot. A munkatársakat az átszervezés idejére szabadságolták. Bár a lap az elmúlt hónapokban a ma már végképp fizetésképtelennek látszó Vertical-Invest szócsöveként működött, ám az utóbbi időben Valencsik Ferenc, az Esti Hírlap Kiadó és Vagyonkezelő Rt. jelenlegi vezetője azt állította, hogy a cégeknek semmi köze egymáshoz.
Ideiglenesen szünetel a márciusban újraindult Esti Hírlap kiadása szerdától - erősítette meg az Index értesülését Kiss L. György, a lap főszrekesztője. A kilencvenes évek közepén megszűnt lap kiadói jogait idén év elején szerezte meg az akkor még Klivinyi Zoltán válallkozó érdekeltségébe tartózó Esti Hírlap Rt. Mint ismertes, Klivinyi ellen a múlt héten adtak ki nemzetközi körözést, mert a gyanú szerint ő állt az összeomlott Vertical Invest ingatlanszövetkezet mögött.

Az újraindult lap első száma március harmadikán jelent meg, a munkatársak azonban már egy hónappal korábban állományba kerültek, hogy elkészítsék a lap struktúráját. Az újságot először pénzért terjesztették, de ily módon nem volt túl sikeres az újság, az önkormányzatok pedig rendre elutasították a rikkancsok számára kért közterület-használati engedélykérelmeket. Így a lapot először az eredeti ár feléért kezdték árusítani, majd március végén ingyenessé tették a napilapot.

Kiss L. György, a lap főszerkesztője az Indexnek elmondta: a kiadó elnöke arról tájékoztatta a nap folyamán, hogy átszervezés miatt ideiglenesen szünetel a napilap megjelenése. A tájékoztatá szerint ez összefügg azzal, hogy a napilapot szeptembertől ismét pénzért kívánják terjeszteni. Az átszervezés idejére a mintegy harminc munkatársat szabadságolták. Az Index információi szerint a lap munkatársai két hónapja már nem kaptak fizetést, ám azt ígérték nekik: szeptember elején mindenkit kifizetnek.