Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Se Horn, se Orbán nem népszerűsíti az EU-népszavazást

2003.03.12. 13:32
Az Európai Unió Kommunikációs Közalapítvány a hátralévő időszakban arra kívánja ösztönözni a lakosságot, hogy minél nagyobb számban vegyen részt az április 12-i népszavazáson. A közeljövőben televíziókban, újságokban, óriásplakátokon találkozhatunk Friderikusz Sándorral és Vitray Tamással és egy hirdetésben szerepel majd Törőcsik Mari és Gáspár Győző.
Pontosan egy hónap múlva rendezik meg az EU-s csatlakozásról szóló ügydöntő népszavazást. Az Európai Unió Kommunikációs Közalapítvány a hátralévő időszakban arra kívánja ösztönözni a lakosságot, hogy minél nagyobb számban vegyen részt az április 12-i népszavazáson. Az EUKK ellentétes oldalon álló politikusokat kért fel a népszavazás népszerűsítésére, de ők nem vállalták. A nevek között szerepel a négy volt és a jelenlegi miniszterelnök, valamint a külügyminiszterek is.

Tilla, Majka, Gera

Ezzel szemben számos olyan híresség szerepel, aki annak ellenére, hogy ellentétes nézeteket vall, együtt próbálja meggyőzni az embereket a döntés fontosságáról. A közeljövőben televíziókban, újságokban, óriásplakátokon találkozhatunk Friderikusz Sándorral és Vitray Tamással és egy hirdetésben szerepel majd Törőcsik Mari és Gáspár Győző.

A két rivális csapat, a Ferencváros és az Újpest egy-egy játékosa, Gera és Kovács, valamint a két kereskedelmi tévé egy- egy műsorvezetője, Tilla és Majka is együtt jelenik meg. Ezt a fajta "együttgondolkodást" hivatott ösztönözni az Európa- híd, amely a kampány indító helyszíne, egyben szimbóluma lesz. A gyaloghíd, mely március 14. és 16. között köti össze Pestet és Budát kifejezi, hogy a különbözőképp gondolkodók, a különböző partokon állók a csatlakozás fontosságában egyetértenek.

Hídavatás

A 413 méteres hidat, melyet a honvédség két részben szállít a helyszínre, 132 nemzeti színű szélforgó és 100 EU zászló fogja díszíteni, éjszaka pedig fáklyák teszik látványossá. A hivatalos megnyitó 14-én este 19 óra 30 perckor lesz, beszédet mond Medgyessy Péter miniszterelnök és Pat Cox, az Európa Parlament elnöke. Az avatást utcabál követi az Old Boys zenéjére. A helyszínen egész hétvégén szórakoztató, kulturális programok várják az érdeklődőket.

A híd péntek estétől vasárnap estig várja az átkelőket. Az előírásoknak megfelelően a nemzetközi hajóutat is biztosítják, délben és este 10 után szétnyitják, ekkor nem lehet átkelni rajta.