Az euró bevezetéséig működne az EUKK

2003.08.25. 06:57
Az Európai Unió Kommunikációs Közalapítvány 1,3 milliárdot kér 2004-re, a kormány ezt még nem hagyta jóvá, de a munkatervet már elfogadta.
Az Európai Unió Kommunikációs Közalapítvány 2008-2009-ig, vagyis az euró bevezetéséig működne. Az uniós pénz bevezetését hasonló kampánnyal készítenénk elő, mint az áprilisi népszavazást. Addig "ügyfélszolgálati típusú" tevékenységet kívánunk folytatni - nyilatkozta a Népszabadságnak Suba János, az EUKK ügyvezető titkára.

A lap úgy tudja, hogy az EUKK az idei évre 550 milliót, a jövő évre pedig 1,3 milliárd forintot kér a kormánytól programjai végrehajtására. A kabinet állítólag elfogadta a közalapítvány munkatervét, a több mint félmilliárdos működési költséget azonban még nem hagyták jóvá; az előzetes tervek szerint ez a jövő heti kormányülésen dől el.

Az EUKK fel kívánja venni a kapcsolatot a külföldre irányuló kommunikációt folytató szervezetekkel, és javaslatot dolgoznának ki az egységes kommunikáció kialakítására is. Ennek keretében érdemes lenne egy egységes magyarországi logót kreálni. A közalapítvány, írja a Népszabadság, már most jelzést kapott a kormánytól arra, hogy dolgozzon ki programot 2004. május 1-jei belépésre.

Terveik szerint, írta meg korábban az Index, "Balsors búcsúztatás" címmel rendezvényen ünneplik meg belépésünket az EU-ba. Erről ugyan még költségvetésük sincs, ám javaslatok már érkeztek, például a 100 tagú cigányzenekar ajánlkozott a Parlament előtti fellépésre. Mások világszépe versenyt és az Eiffel-torony testvérét képzelnének el méltó ünnepre.  • Hírek
  • Hitelkártya