József, Bánk
-7 °C
0 °C

Újabb programokra már nem futja az EUKK-nak

2003.07.31. 15:18
A kormány várhatóan a jövő héten veszi napirendre az Európai Unió Kommunikációs Közalapítvány munkatervét. Addig is telefonok fogadásával és az önkormányzatok "hozományaival" foglalkozik az EUKK.
Legutóbb tegnap frissítették az Európai Unió Kommunikációs Közalapítvány honlapját, azt megelőzően azonban májusban - derül ki az intézmény honlapját nézegetve.

A kormány a jövő héten foglalkozik az EUKK-val

A közalapívány lényegében május 31-én fejezte be munkájának első szakaszát, a továbbiakról csak a kormány döntésének tükrében nyilatkoznak. A kabinet hónapok óta halogatja a közalapítvány munkatervének napirendre vételét. Jóllehet az anyag foglalkozik a csatlakozásig meglévő kilenc hónap feladataival.

Suba János szerint, amennyiben a kormány augusztus 6-i ülésén úgy döntenek, szeptembertől beindul egy "ügyfélszolgálat típusú", a népszavazásig tapasztalhatónál kevésbé látványos munka. Erre a tevékenységre már nem elegendő az EUKK pénze. Május 31-ig a 2,7 milliárd forintnak elköltötték a zömét, 2,3 milliárdot.

Telefonok és hozomány-program

Hogy az elmúlt időszakban, mivel töltötte a közalapítvány napjait, Suba azt mondta, hogy egyrészt az elszámolások, az elszámoltatások fejeződtek be, valamint dolgoznak a "hozomány-programon", amelyen belül a 3200 magyarországi település értékeit gyűjtenék egybe, és működtetik az ingyenesen hívható telefonszámukat, amelyet naponta közel háromszázan hívnak a csatlakozásról és az EU-ról érdeklődve.