Márta, Flóra
20 °C
33 °C

Balsorsot búcsúztat az EUKK

2003.08.07. 17:03
Információs pontok, világháló, telefon az eszköze az EUKK-nak, hogy kapcsolatban maradjon az EU-csatlakozás iránt még érdeklődő lakosokkal. Magyarország külföldi arculatát itthonról alakítaná a szervezet.
Noha a kormány lassan két hónapja halogatja a döntést, az Európai Unió Kommunikációs Közalapítvány elkezdi munkatervének második szakaszát. Az ügyfélszolgálatosodásra hajtanak rá.

Ügyfélszolgálatosodás

Az ügyfélszolgálatosodás azt jelenti, hogy az EUKK az interneten, telefonon és személyesen is kapcsolatba kíván lépni az ország lakosaival, akik továbbra sem süllyedtek apátiába az EU-csatlakozás kapcsán, amit a napi 300 telefonos érdeklődő jelez az EUKK-nak. A személyes kapcsolatot pedig úgy alakítják ki, hogy "a Külügyminisztérium által üzemeltetett információs pontokba is be kíván települni az EUKK" - mondta el az Indexnek Suba János ügyvezető igazgató.

Nem itt fejeződik be azonban az EUKK munkája. A kormány előtt fekvő munkatervben további százmilliókat igényelnek, ami konferenciák, kutatások szervezéshez szükséges. Az EUKK ugyanis változtat elődeinek az ország népszerűsítéséről alkotott elképzelésén, módszerén, és elsősorban olyan eseményeket szervezne, amelyek hírét vinnék az Magyarországnak.

Egységes logót Magyarországnak!

Mindehhez újságírókra és egységes országimidzsre lenne szükség. Suba példának azt hozta fel, hogy az országot külfödre kommunikáló intézmények egységes logóval jeleníthetnék meg Magyarországot. Ez a logó szerepelhetne a külföldön reklámozott borokon, az idehaza szervezett nemzetközi konferenciák hirdetésein is. Minderre azért van szükség, mert "nem mindegy, hogy milyen Magyarország megjelenése az EU-ba lépés után a másik kilenc országhoz képest - mondta Suba János.

A május 1-i csatlakozással kapcsolatban Suba elmondta: terveik szerint "Balsors búcsúztatás" címmel rendezvényen ünneplik meg belépésünket az EU-ba. Erről ugyan még költségvetésük sincs, ám javaslatok már érkeztek, például a 100 tagú cigányzenekar ajánlkozott a Parlament előtti fellépésre. Mások világszépe versenyt és az Eiffel-torony testvérét képzelnének el méltó ünnepre.