Mátyás
-6 °C
1 °C

Százmillióért kommunikál az EU-ról a MeH

2004.08.18. 15:25
Százmillió forintért kívánja népszerűsíteni a Miniszterelnöki Hivatal az EU-alkotmányt, illetve az EU-tájékoztatási szolgálatot. A kancellária azért írt ki gyorsított tárgyalásos közbeszerzést, mert hivatalosan csak június végén szűnt meg az Európai Unió Kommunikációs Közalapítvány, ahonnan a forrásokat átcsoportosíthatják.
Az EU-alkotmányt, illetve az EU-tájékoztatási szolgálatokat hivatott népszerűsíteni az a kampány, amire néhány nappal ezelőtt írt ki tárgyalásos gyorsított eljárást a Miniszterelnöki Hivatal EU-Kommunikációs Főosztálya. A kiírás szerint "a hazai EU-információs eszközökről szóló lakossági tájékoztató kampányok megtervezése és lebonyolítására" várnak ajánlatot bruttó százmillió forintért.

Későn szűnt meg az EUKK?

A kiíró azzal magyarázza a gyorsított eljárást, hogy a kormány csak május 7-én döntött az Európai unió Kommunikációs Közalapítvány megszüntetéséről. Bár a kabinet február 25-ei ülését követő tájékoztatón már bejelentették a közalapítvány megszüntetését, a pályázat kiírója, az EU Kommunikácós Főosztály szerint viszont csupán június 28-án törölték a bíróságon a nyilvántartásból az EUKK-t, így azóta áll rendelkezésükre a kommunikációs keret.

Az EU-alkotmányt is népszerűsítik

A százmillió forintból egyébként a hirdetmény szerint nem csak a tájékoztató eszközöket, például a MeH információs vonalát, az EU-információs pontokat, vagy a könyvtárakban elhelyezett EU-sarkokat népszerűsítenék, hanem az EU alkotmányát is. A kampány legkorábban október elején indulhat, míg az EU-alkotmányt október 29-én Rómában írják alá a tagállamok ünnepélyes keretek között. A kancellária EU Kommunikációs főosztálya szerint azonban ennél hamarabb nem bonyolítható le a közbeszerzési eljárás.