Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

EU-kommunikáció: 'biztosítjuk gyermekeink jövőjét'

2002.11.21. 13:03
Az Európai Uniós Kommunikációs Közalapítvány (EUKK) irányíthatja Magyarország európai uniós csatlakozásának kommunikációs teendőit. A kormány szándéka szerint a kommunikáció fő üzenete az lesz, hogy az "Európai Unió lehetőségeket teremt mindannyiunk számára". Az EU-kommunikációra a kormány az idén 500 millió, jövőre 1,5 milliárd forintot költ.
Értesülések szerint a kormány EU-s kommunikációjának központi üzenete az lesz, hogy"Az Európai Unió lehetőségeket teremt mindannyiunk számára, ha felkészültek vagyunk, élünk ezekkel, eszközt kapunk felzárkózásunkra és biztosítjuk gyermekeink jövőjét. A lehetőségekből a társadalom, a csoport és az egyén is részesül." A Kreatív magazin szerint az EU Kommunikációs Közalapítvány alatt felállítandó EU Kommunikációs Központ lesz a felelős a stratégia társadalmasításáért és a népszavazásra való felkészülés irányításáért.

Minden minisztériumnak külön stratégiája lesz

Az Európai Uniós Kommunikációs Közalapítvány (EUKK) irányíthatja Magyarország európai uniós csatlakozásának kommunikációs teendőit, miután a kormány megtárgyalta és elfogadta a magyar társadalom európai uniós kommunikációs stratégiáját, ami a magyar kormányzat számára átfogó és középtávra szóló, két-három éves kommunikációs programot jelöl ki - értesült a lap.

A közalapítvány működésére a kormány az idén 500 millió, 2003-ban másfél milliárd forintot szán. A kommunikációnak külön tárcastratégiája is lesz, ami azt jelenti, hogy minden minisztériumban EU-kommunikációs stratégiát dolgoznak ki, és erre a minisztériumokon belül különítenek el megfelelő összeget.

Belső társadalmi felkészülés

A kormány EU-kommunikációjának céljai közé sorolta a társadalom európai uniós ismereteinek bővítését, az EU-tagság előnyeinek, kihívásainak, a mindennapi életet érintő hatásainak bemutatását. A kommunikáció középpontjában ezért a csatlakozásra való belső társadalmi felkészülés segítése áll, ezért támogatást és információt kíván adni a társadalomnak a felkészüléshez - felhasználóbarát, interaktív, az elmélyülést lehetővé tévő formában.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!