Géza
-11 °C
-4 °C

Emelt díjas Eurokoncert máshol és másokkal

2004.02.11. 15:48
A szervező szerint nem átverés, hogy emelt díjas sms-ekkel szavaztatnak az EU-csatlakozási koncert lehetséges sztárvendégeiről, holott még nem dőlt el, ki rendezheti a Hősök terére szánt ünnepséget. A cégről az elmúlt hetekben derült ki, alaptalanul állította magáról, hogy kormányzati megbízással kezdett bele az esemény szervezésébe. A Total Media vezetője szerint mindenképp lesz koncert, bár előfordulhat, hogy nem a Hősök terén.
A Total Media Produkciós Iroda honlapján továbbra is az április 30-i esemény házigazdájaként mutatja be magát, jóllehet az uniós csatlakozás éjszakáján a Hősök terére tervezett megakoncert rendezésére kiírt közbeszerzés csak hétfőn zárul le.

Nagy választék

Az Index január végén számolt be elsőként arról, hogy a Total Media az euroconcert.hu honlapon szavaztatja az internetezőket külföldi és hazai zenekarokról, azt állítva, hogy a legtöbb voksot elérő előadók ingyenes koncerten lépnek majd fel a Hősök terén. A cég szakmai körökben azt állította magáról, hogy kormányzati megbízás alapján kezdett bele az állam által támogatott rendezvény előkészítésébe. A Total Media által felkínált választékában eleinte David Bowie is szerepelt, mint lehetséges fellépő, ám kiderült: egészen másfelé koncertezik a meghirdetett rendezvény idején, ezért rá már nem lehet szavazni. Jelenleg többek között a Blue, a Sugababes, az Atomic Kitten, a Scooter, a Manu Chao és a Him választható. A magyarok közül felkínált 22 együttes közül a Ghimes a legnépszerűbb.

Nem tárgyaltak

A csatlakozási ünnepségek szervezését végző operatív stáb vezetője, a Horn Gábor államtitkárságán tevékenykedő Papp György elmondta, hogy csak a jövő hét elején zárul le a Hősök terére tervezett koncert közbeszerzése. A jelentkezők közül öttel kezdik meg a tárgyalásokat, és csak ezt követően derül ki, melyik cég rendezheti majd az eseményt. Papp elmondta, hogy miután kiderült: a Total Media valótlanságot állítva, Horn Gábor szóbeli megbízására hivatkozva kezdett a szervezésbe, egyeztetést kezdeményezett az iroda vezetőjével, Neményi Ádámmal. Neményi azonban azt üzente, hogy nincs miről tárgyalnia az államtitkársággal.

A nagy érdeklődésre tekintettel

Annak ellenére, hogy a Miniszterelnöki Hivatal már januárban leszögezte: még egyetlen cég sem kapott megbízást, a Total Media tovább bővítette a bizonytalan koncerttel kapcsolatos szavazási szolgáltatásait. A honlapon indított online voksolás mellett emelt díjas sms-ekben, 240 forint plusz áfáért lehet támogatni a kedvenc együtteseket. Egy sms tíz online szavazatot ér. Neményi szerint nem átverés a fizetős szavazás, mert koncert mindenképpen lesz, még ha nem is a Hősök terén. A cégvezető elmondta, hogy ők már egy éve lefoglalták a Hősök terét, de ha az állam kéri, máshova helyezik a koncertet. Neményi egyébként azt állította, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel indították be az sms-szavazást, a résztvevők között pedig VIP-jegyeket fognak kisorsolni.