Sára, Márió
2 °C
6 °C

Elmarad az Eurókoncert

2004.04.13. 15:37
Finanszírozási problémák miatt elmarad a csatlakozás napjára tervezett Eurókoncert, melyet először a Hősök terére, majd a Hungexpó területére tervezett a Total Média Produkciós Iroda. A cég vezetője állítja: mindenki visszakapja a pénzét, aki emelt díjas SMS-ben voksolt a lehetséges fellépőkre. Úgy tervezik szeptember elején megtartják a gigantikus rendezvényt.
David Bowie-ra, a Blue nevű fiúcsapatra, vagy a Sugababes nevű zenekarra lehetett többek között voksolni az Eurókoncert honlapján, a szervező Total Média Produkciós Iroda ugyanis egy gigantikus zenei partit tervezett a csatlakozás napjára. Úgy tervezték, hogy a kiválasztott sztárok mellett, minden csatlakozó ország egy-egy ismert, emblematikus zenekarát hozzák Magyarországra.

Gigantikus tervek

Először a Hősök terére tervezték programjukat, és az Indexnek az állították, hogy élvezik a csatlakozási ünnepségeket szervező koordinációs államtitkárság támogatását. Ezt Horn Gábor titkárságán cáfolták és jogi lépéseket helyeztek kilátásba a cég ellen. Kiderült az is, hogy esély sincsen például David Bowie fellépésére, mert a csatlakozás idején nem turnézik a környéken.

Helyszínváltozás

A szervezők cikkünk után levették honlapjukról a David Bowie esetleges koncertjére vonatkozó utalást, majd helyszínt is változtattak: immár a Hungexpó területére hirdették az eseményt. Hónapokig emelt díjas SMS-ben szavaztatták az oldal látogatóit, majd néhány napja közzétették, finanszírozási problémák miatt elmarad az esemény.

Talán majd szeptemberben

Neményi Ádám, a Total Média ügyvezetője az Indexnek úgy nyilatkozott: visszafizetik minden szavazónak a voksolás díját, bár nem küldik ki postán az üzenetenként kétszáz forintot, mert Neményi szerint ez megduplázná költségeiket, így a szavazók csak akkor kaphatják vissza pénzüket, ha elmennek a cég irodájába. A cégvezető a kudarc ellenére nem tett le szándékáról: szeptember 4-ére koncertet akar, de hogy kit hoznak el és milyen helyszínre, már nem árulta el. A Hungexpón egyébként a tervek szerint a csatlakozás napján magyar zenekarok lépnek majd fel.