Olivér
4 °C
8 °C

Mégis lehet vizitdíj

2006.07.18. 10:18
Kórházi étkezési hozzájárulás, vizitdíj, önálló ápolási- és táppénzbiztosító, szabad gyógyszertár-alapítás. A Világgazdaság szerint ilyen változtatások bevezetését javasolja, egyebek mellett, a kormánynak egy szakértői anyag.

Szerdán kerül a kormány elé az egészségügyi minisztérium zöld könyve. A szakértői anyagot várhatóan elfogadják, a kérdés a változások bevezetésének menetrendje, írja Világgazdaság.

Napi ötszáz forint étkezési hozzájárulást szednének az aktív betegeket ellátó kórházak. Az alapellátási és a szakrendelési látogatásokért vizitdíj kérhető, intézettől függően 300-2500 forint. (Molnár Lajos miniszter a bizottsági meghallgatásán még arról beszélt, hogy fél doboz cigaretta árába kerülne a vizitdíj.)

Önálló ápolási- és táppénzbiztosítót is alakítanának, az utóbbi elsősorban a munkaadót terhelné. (A több biztosítós rendszerre való áttérésről csak később születne döntés a zöld könyv szerint.)

A gyógyszerellátást is új alapokra helyeznék. Új, a tb-támaogatást nyilvánossá tevő gyógyszer- és gyógyászatisegédeszköz -rendszert dolgoznának ki, megszüntetnék a versenykorlátokat, és szabaddá tennék a gyógyszertár-alapítást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?