Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Kiszélesedett az egészségügyi sztrájk

2004.10.26. 08:21
Egyre több egészségügyi intézmény csatlakozik a sztrájkolókhoz. Kedden mintegy 20 intézmény dolgozói csatalakoznak az akcióhoz. Az októberben kezdett akcióval a szakszervezet azt szeretné elérni, hogy javuljanak a munkakörülmények és a fizetések.
Munkabeszüntetéssel és tüntetésekkel folytatódik az egészségügyi dolgozók sztrájkja.

Országszerte mintegy 20 intézmény dolgozói csatalakoznak az akcióhoz. A többségnél csak a munkát szüneteltetik, Pécsett és Miskolcon demonstrációval is nyomatékot adnak követeléseiknek.

A miskolci Semmelweis Kórházban 10 és 14 óra, az ugyancsak miskolci Szent Ferenc Kórházban pedig 12 és 14 óra között vesznek részt a tiltakozásban. A sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban reggeltől estig csak a sürgős eseteket látják el.

Ezúttal a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban is lesz munkabeszüntetés. Itt előzetesen csaknem hetvenen jelezték részvételi szándékukat. Láposi Árpád, a sztrájkbizottság vezetője szerint azért csak ennyien, mert a vezetés megfélemlíti a dolgozókat.

Cser Ágnes, az Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) elnöke szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány nem jelöl ki tárgyalódelegációt, ezzel pedig nem tartja be a sztrájktörvényt.

Az októberben kezdett akcióval a szakszervezet azt szeretné elérni, hogy javuljanak a munkakörülmények és a fizetések.