Valér
4 °C
8 °C

Átigazolt a fideszes főgazda

2006.08.23. 09:54
Faludi Sándor, a Fidesz gazdatagozatának alapítója Orbán Viktor elhibázott vidékpolitikai stratégiája miatt kilépett a pártból. Munkáját közvetve Gráf József agrárminiszter mellett folytatja.

Kilépett a Fideszből a párt gazdatagozatának elnöke, az országos elnökség tagja - írja a Népszabadság. Faludi Sándor döntéséről nyílt levélben tájékoztatta Orbán Viktor elnököt.

Faludi a lapnak elmondta, hogy döntésében szerepet játszott a Fidesz elhibázott és mindeddig nem korrigált agrár- és vidékpolitikai stratégiája. Felpanaszolta, hogy az országgyűlési választások előtt a pártelnöknek írt - válasz nélkül maradt - levelében már figyelmeztetett arra, hogy a Magosz Fideszhez csatlakozásával meggyengült a falusi szegénység 2,5-3 milliós táborának szakmai érdekképviselete. Elmondta azt is: Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter programjában szerepel, hogy igyekeznek politikamentes gazdasági döntésekkel segíteni a falvak népét.

A szakember a Nemzeti Összefogás a Falvak és a Gazdák Védelméért (Falugazda) nevű országos érdek-képviseleti szervezet vezetője lett. A Falugazda a föld nélküli vagy csak igen kis területtel rendelkező, de mégis mezőgazdasági tevékenységet folytató lakosság szakmai képviseletét látja el.

A Magosz vezetőit meglepte Faludi döntése. Obreczán Ferenc gazdaköri főtitkára elmondta, hogy magándöntésként értékelik alapító tagjuk lépését.