Judit
3 °C
7 °C

Nem szállodában alszanak a Fidesz-kongresszus küldöttei

2007.05.15. 13:57
A Hungexpón tartja kongresszusát a Fidesz a hétvégén. A vidéki küldöttek pesti párttársaiknál lakna majd, Deutsch-Für Tamás országgyűlési képviselő például egy baranyai házaspárt lát vendégül.

Politikai helyzetértékeléssel kezdte a Fidesz kongresszusáról szóló sajtótájékoztatóját a szakállától immár megvált Deutsch-Für Tamás.

A fideszes politikus szerint morális, gazdasági, politikai válságban van Magyarország. A gazdasági növekedés utoljára 1996. negyedik negyedévében volt ilyen rossz. Az akkori 3 százalékot múltuk alul, most a KSH adatai szerint 2,9 százalékos a növekedés.

Deutsch-Für elmondta: pártja tisztújítása a 2006-os országgyűlési választások egy évvel, ezen a hétvégén lesz, de azt nem lehet most pontosan megmondani, hogy mennyi idő van a hátra a következő választásokig.

A politikus a kongresszusról úgy vélekedett, hogy több lesz egy egyszerű bürokratikus párttanácskozásnál, az egy nyugatias típusú szövetségi rendezvény lesz.

Deutsch-Für szerint az MSZP és Gyurcsány Ferenc csak Orbán Viktorral és a Fidesszel tud foglalkozni, míg a hétvégi kongresszuson felelős politikai erőként a Gyurcsány utáni időről beszélnek.

A kongresszus szombaton délután 2-kor Kövér László nyitóbeszédével indul a Hungexpo B pavilonjában, és ezzel egy időben a D pavilonban kulturális és közéleti eseményekkel tarkított fesztivál lesz.

A kongresszuson elfogadják majd a Jövőnk című vitairatot, amit az azonos című konferenciasorozat összegzéseként készített Navracsics Tibor frakcióvezető.

Orbán Viktor elnöki programja a kongresszus után az ünnepi könyvhétre jelenik meg könyv alakban.

A küldötteteket nem szállodában helyezik el, de Deutsch-Für szerint ennek nem anyagi okai. A világ ifjúsági és egyházi találkozóin bevett gyakorlat, hogy egymásnál szállásolják el a táborba érkezőket, így jobban megismerhetik egymást a párttagok. Deutsch-Füör Tamás például egy baranyai házaspárt lát vendégül.

Benjamin Netanjahu szerdán ad választ arra, hogy el tud-e jönni a kongresszusra.

A kongresszus külföldi vendégei között lesz Wilfried Martens, az Európai Néppárt elnöke, Joseph Doul, az Európai Parlament néppárti frakcióvezetője, Hannes Misethon, az Osztrák Néppárt főtitkára, valamint Eirik Moen, a Nemzetközi Demokrata Unió (IDU) főtitkára, Csáky Pál, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának elnöke, Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Szövetség elnöke, Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, illetve Kovács Miklós, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?