Zsuzsanna
-2 °C
10 °C
Index - In English In English Eng

Fodor Tölgyessyt és TGM-et is visszahívná

2008.06.08. 21:24
Újraélesztené a rendszerváltás SZDSZ-ét Fodor Gábor, aki változtatna pártja ultimátumadó szokásain és párbeszédet kezdene a szocialistákkal. Fodor szerint azért lehetnek ellenzékiként is igazgatótanácsi helyei az SZDSZ-nek, mert embereik rátermettek.

Visszahívná az SZDSZ régi nagyjait a pártba Fodor Gábor, a liberálisok szombaton megválasztott elnöke. Az ATV Pont 7 című műsorában nyilatkozta, hogy Bauer Tamást, Kis Jánost, Hack Pétert, Tölgyessy Pétert és Tamás Gáspár Miklóst is visszavárja, bár az utóbbi kettő politikai nézetei - Tölgyessy konzervatív, TGM mostanában újmarxista - aligha egyeztethetőek össze.

Igaz, Fodor is megjegyezte, hogy "naivitás lenne azt hinni", hogy sokan visszatérnek majd, ám szerinte "egy rendes kapcsolat" kialakítása velük elengedhetetlen.

Szintén az ATV-nek nyilatkozva korábban arról beszélt, hogy újra tárgyalásokat kezdene az MSZP-vel, hogy megtalálják a közös pontokat. Hiller István a szocialisták részéről közölte, hogy még mindig partnerként tekintenek a liberálisokra.

Fodor állítja, hogy változtatni fog az SZDSZ stílusán, a jövőben nem lesznek ultimátumok. Mint mondta, élni kíván az SZDSZ kulcsszereplős helyzetével, de visszaélni ezzel nem szabad.

Arra a kérdésre, hogy ellenzéki párthoz képest az SZDSZ holdudvarához tartozó személyek sokasága tölt be posztot állami vállalatok igazgatótanácsában, azt felelte: "sok olyan emberük van ezeken a posztokon, akik szakmailag rendkívül rátermettek".