Gusztáv
3 °C
6 °C

Pártstruktúraváltásra készül a Fidesz

2002.10.21. 23:47
Az új pártot a Fidesz tavaszi kongresszusáig kell kitalálni. Egyelőre annyi tudható, hogy az MDF nem vesz részt benne és hogy a Fidesz elnöksége vezető szerepet szánna Orbán Viktornak.
Az önkormányzati választások eredménye egyértelművé tette, hogy a Fidesznek változtatnia kell jelenlegi pártstruktúráján - értékelt hétfői tanácskozásán az MTI jelentése szerint a párt elnöksége .

A testület ülésén jelen volt Orbán Viktor exkormányfő, Katona Kálmán a Fidesz-MPP, az MDF és a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség fővárosi listavezetője, illetve Harrach Péter, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség elnöke is.

Meg kell találni a megoldást

Egy új párt létrehozásának nem alakult még ki a pontos forgatókönyve, az elnökség szerint azonban a Fidesz tavaszi kongresszusáig meg kell találni a végleges megoldást.

Az MTI úgy tudja, a Fidesz vezetői abban is egyetértettek, hogy az új pártban Orbán Viktornak mindenképpen vezető szerepet kell vállalnia, és a szervezetnek jóval a 2004-ben esedékes európai parlamenti választások előtt végleges formát kell öntenie.

Az MDF nem jön, de marad

A Fidesz-elnökség tagjai számára az önkormányzati választások eredménye is világossá tette, hogy az alakuló uniópártban valószínűleg nem számíthatnak az MDF-re - viszont fontosnak tartják, hogy az uniópárt létrehozásáról tárgyalásokat folytassanak a párttal. Külső szövetségesként ugyancsak számítanak a demokrata fórumra.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!