Jusztina
1 °C
16 °C

Fegyelmi indul a Loki-meccs rendőrei ellen

2007.10.01. 21:07
Az országos rendőrfőkapitány felszólította Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kollégáját, hogy indítson fegyelmit a szeptember 22-i meccs rendőri intézkedései ügyében. A Nyíregyháza-Debrecen bajnoki találkozó előtt, alatt és után is verekedések törtek ki a két tábor között.

Bencze Jószef országos rendőrfőkapitány fegyelmi eljárás megindítására utasította a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság vezetőjét. Az ORFK már korábban elkezdte vizsgálni, hogy szakszerűen léptek-e fel a rendőrök a szeptember 22-i Nyíregyháza-Debrecen meccsen, ahol több szurkolói rendbontás is történt. A vizsgálat szerint nem voltak mindig szakszerűek, olvasható az ORKF közleményében. Ezért a szabálytalanul eljárókat a megyei főkapitánynak most meg kell büntetnie.

Hétfőn korábban már tartott az ügyben sajtótájékoztatót Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, és interpellálta is az ügyben a rendészeti minisztert. Szerinte hiba volt, hogy a rendőrség nem készült fel a rivális szurkolók találkozására. Kifogásolta, hogy rossz útvonalat adtak meg a debreceni drukkereknek, mert épp a nyíregyházi ultrák törzskocsmája előtt kellett elvonulniuk. A polgármester szerint nagy hiba volt, hogy a kiabáló, de a tettlegességtől tartózkodó drukkerekre lovas-rendőrök támadtak. Szerinte a rendőrök agresszív és amatőr fellépése hozzájárult a későbbi balhékhoz.

Aznap Nyíregyházán nyolc helyen is verekedés tört ki a két tábor között. Kilenc debrecenit előállított a rendőrség, hatan megsebesültek.