Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Fegyelmi indul a Loki-meccs rendőrei ellen

2007.10.01. 21:07
Az országos rendőrfőkapitány felszólította Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kollégáját, hogy indítson fegyelmit a szeptember 22-i meccs rendőri intézkedései ügyében. A Nyíregyháza-Debrecen bajnoki találkozó előtt, alatt és után is verekedések törtek ki a két tábor között.

Bencze Jószef országos rendőrfőkapitány fegyelmi eljárás megindítására utasította a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság vezetőjét. Az ORFK már korábban elkezdte vizsgálni, hogy szakszerűen léptek-e fel a rendőrök a szeptember 22-i Nyíregyháza-Debrecen meccsen, ahol több szurkolói rendbontás is történt. A vizsgálat szerint nem voltak mindig szakszerűek, olvasható az ORKF közleményében. Ezért a szabálytalanul eljárókat a megyei főkapitánynak most meg kell büntetnie.

Hétfőn korábban már tartott az ügyben sajtótájékoztatót Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, és interpellálta is az ügyben a rendészeti minisztert. Szerinte hiba volt, hogy a rendőrség nem készült fel a rivális szurkolók találkozására. Kifogásolta, hogy rossz útvonalat adtak meg a debreceni drukkereknek, mert épp a nyíregyházi ultrák törzskocsmája előtt kellett elvonulniuk. A polgármester szerint nagy hiba volt, hogy a kiabáló, de a tettlegességtől tartózkodó drukkerekre lovas-rendőrök támadtak. Szerinte a rendőrök agresszív és amatőr fellépése hozzájárult a későbbi balhékhoz.

Aznap Nyíregyházán nyolc helyen is verekedés tört ki a két tábor között. Kilenc debrecenit előállított a rendőrség, hatan megsebesültek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?