16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 2
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 2
Portugália 1
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 2
Svájc 3
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 1
Brazília 0

Zászlóégetés után fegyelmit kapnak a rendőrök

2004.02.04. 07:02
Salgó László országos rendőrfőkapitánynak a tüntetés után még azt jelentették kollégái, hogy "minden rendben volt", hamarosan azonban fény derült a zászlóégetésre. A kapitány fegyelmi vizsgálatot rendelt el, a belügyminiszter szerint egy tüntetéseket járó kisszámú, agresszív csoport folyamatosan kiprovokálja a rendőri fellépést.
Fegyelmi vizsgálatot rendelt el az országos rendőrfőkapitány, tisztázandó: kit, illetve kiket terhel felelősség a Tilos Rádió előtt rendezett demonstráció rendőri biztosításában feltárt hiányosságokért - értesült a Népszabadság.

Salgó László országos rendőrfőkapitány a belügyminiszter jelenlétében elmondta: a demonstráció napján munkatársai még azt jelentették: "minden rendben volt", a zászlóégetésről csak másnap értesült. Ekkor rendelte el azt a belső szakmai vizsgálatot, amely számos szabálytalanságot tárt fel, Salgó ennek alapján rendelte el a fegyelmi vizsgálatot.

Lamperth Mónika rámutatott: létezik egy kis létszámú, rendkívül agresszív csoport, amely a jelek szerint minden demonstráción igyekszik kiprovokálni a rendőrség fellépését, hogy abból politikai tőket kovácsolhasson magának.

A Népszabadság néhány nappal korábban megírta: a Tilos Rádió előtt tartott tüntetésen a rendőrök nem ismerték fel, hogy izraeli zászlót égetnek. Egyikük így szólt be rádión a helyszíni biztosítást végző rendőr: "Elégettek itt valami kék-fehér, jelzés nélküli textíliát, amit, ha valaki nagyon akarja, akár zászlónak is nézhet".  • Hírek
  • Hírek