Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fehér könyv készül az Orbán-kormány munkájáról

2002.09.20. 08:12
Fehér könyvet ad ki a Medgyessy-kormány az önkormányzati választások előtt - tudta meg a Magyar Hírlap. Ebben azoknak a vizsgálatoknak az eddigi eredményeit, tapasztalatait összegzik, amelyeket az egyes minisztériumok, a KEHI és a rendőrség folytat a tárcák és a kormányzati szervek háza táján az Orbán-kormány idején meghozott döntések, s azok végrehajtásának törvényességét ellenőrizve.
Összkormányzati munka folyik az elmúlt négy esztendő minisztériumokban és egyéb állami szerveknél történt korrupciógyanús eseteinek, és a "lenyúlási" technikák feltárására.

Botránytörténetek a választás előtt

Az összegyűjtött eseteket könyv formájában mutatja be a kormány - még az önkormányzati választások előtt. Az anyaggyűjtés jelenleg is tart, a megállapítások összefoglalása a Miniszterelnöki Hivatalra vár.

A Magyar Hírlap információi szerint azonban van olyan tárca, ahol csak ezután várható, hogy nagyobb horderejű eseteket feltárjanak. A belső ellenőrzésről ugyanis kiderült, hogy nem alkalmas erre, ezért külső céget bíznak meg a munkával.

A Magyar Hírlap úgy tudja, a könyv várhatóan nem tartalmaz új botránytörténeteket, csak a már ismert visszásságokat gyűjti össze.

Régiebbi és új ügyek

Az Index korábban beszámolt arról, hogy vizsgálat kezdődött az álomhasznot produkáló millenniumi filléres órák, a szinte ingyen adott MTV-s archív anyagok, a Millenáris volt vezetőjének tízmilliós hallgatási díja, a százhúszezres haletetés, és az Ezüsthajó Kft. különböző ügyletei, valamint a közmédiák gazdálkodása kapcsán.

A Népszabadság pénteken arról számolt be, elképzelhető, hogy a Magyar Fejlesztési Bank új vezetése feljelenti a pénzintézet korábbi vezetőit, mert a tényleges vesztesége május végéig elérte a 26 milliárd forintot. Így több mint 21 milliárd forinttal haladta meg a korábbi vezetők által "bevallott" eredményt - állapítja meg a KPMG könyvvizsgáló cég jelentése.