Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Fehér port küldtek a belvárosi szocialistáknak

2008.05.08. 17:28
Fehér port tartalmazó boríték érkezett csütörtökön késő délután az MSZP V. kerületi irodájába - közölte a párt az MTI-vel. Korábban a pécsi és tucatnyi budapesti iroda is kapott hasonló leveleket.

Az V. kerületi irodához érkezett levél borítékán feladóként egy nem létező céget tűntettek fel, az iroda munkatársa nem bontotta fel a gyanús borítékot - áll a párt közleményében.

Korábban az MSZP pécsi irodája is kapott fehér port tartalmazó levelet, amelyen címzettként az MSZP, feladóként a "Ferenci Bt." volt feltüntetve, az iroda alkalmazottai kinyitották a küldeményt, majd értesítették a rendőrséget - mondta Fuchs Gábor. Kóka János SZDSZ-elnök titkárságán is landolt csütörtökön egy fehérporos boríték.

Bartha László, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője az MTI érdeklődésére annyit közölt: várják a szakértő véleményét a fehér porokról.

Szerdán több mint egy tucatnyi budapesti MSZP-iroda, valamint az SZDSZ XIII. kerületi irodája kapott fehér port tartalmazó borítékot. A küldemények feladójaként egy esetben egy fiktív kft., a többi esetben fiktív személyek és címek szerepeltek. A küldeményeket az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat szakértői vizsgálják.

Január elején csaknem két tucatnyi szocialista országgyűlési képviselő kapott fehér port tartalmazó borítékot. A porról később kiderült, hogy nem volt benne az egészségre káros anyag. Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség zaklatás vétsége miatt folytat nyomozást.