Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Fejelés a Fidesz-kongresszuson

2007.05.24. 12:30
Egy tatabányai fideszes képviselõ öt nappal a történtek után jelentette be, hogy a helyi képviselõtestület egy tagja a Fidesz tisztújító kongresszus inzultálta õt. A Tatbányai Védegylet frakcióvezetõje állítólag le akarta fejelni, de idõben sikerült elhajolnia. A kongresszus szervezõi nem tudtak a konfliktusról.

Lefejelte városi képviselõtársát a Fidesz szombati kongresszusán egy tatabányai képviselõ. A sértett, Szutter Levente fideszes önkormányzati képviselõ tatabányai sajtótájékoztatóján azt állította, hogy ifjabb Petrássy Miklós egy megjegyzés miatt támadt rá a Hungexpón tartott pártrendezvényen.

Csodálkozó hangnem

"A kongresszuson ifjabb Petrássy Miklóst és apját meglátva csodálkozásomnak adtam hangot. Õ utánam jött és lefejelt, majd nyomdafestéket nem tûrõ szavakkal illetett" - elevenítette fel az esetet Szutter Levente, aki hozzátette: el tudott hajolni az ütés elõl, ezért nem szenvedett sérülést. Az eset miatt a Fidesz tatabányai képviselõcsoportja lemondásra szólítja fel ifjabb Petrássy Miklóst, a Független Tatabányai Védegylet frakcióvezetõjét, a sértett pedig nagy nyilvánosság elõtt elkövetett tettleges becsületsértés miatt feljelentést tesz.

Kampányszerû fejelés

"Az állítás beleilleszkedik a Fidesznek a Védegylettel szemben folytatott és ezen belül a személyemet érintõ aljas lejárató kampányába" - mondta az MTI kérdésére ifjabb Petrássy Miklós, aki nyilvános inzultusnak nevezte a történteket. Szerinte annak kell szégyellnie magát, "aki egy 65 éves emberre támad nyilvános helyen".

Nem tartanak a polgármesterrel

A fideszes polgármester által irányított városban a Független Tatabányai Védegylet a "mérleg nyelve" a városi képviselõtestületben, ahol a kormánypártoknak 13, a Fidesznek 12 képviselõje van. A kétfõs Védegylet-frakció az elõzõ ciklusban a Fidesz szövetségese volt, de a legutóbbi választáson nem született egyezség a két jobboldali szervezet között, ezért a Védegylet többnyire az MSZP-SZDSZ frakciót támogatja szavazataival.

A központnak nem jelezték

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivõje az Index kérdésére azt mondta, hogy a hétvégi kongresszuson nem jeleztek neki akár hasonló esetet sem. A Fidesz fõvárosi központjának arról sem volt tudomása, hogy a párt tatabányai szervezete azért szervez sajtótájékoztatót, hogy egy, a kongresszuson történt inzultust hozzon nyilvánosságra.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!