Árpád
-2 °C
3 °C

Ezerötszáz milliárd forint vár elosztásra

2002.09.23. 13:44
Elkészült a Nemzeti Fejlesztési Terv első változata, ezt a kormány társadalmi vitára bocsátja - jelentette be hétfői tájékoztatóján a kormányszóvivő. Baráth Etele, a tervért felelős politikai államtitkár szerint az elmúlt negyedévben behozta a kabinet a tervvel kapcsolatos egyéves lemaradást.
Elkészült a Nemzeti Fejlesztési Terv stratégiájának első változata, amelyet a kormány megtárgyalt és társadalmi vitára bocsát - jelentette be a kormányszóvivő hétfői tájékoztatóján. Gál J. Zoltán tájékoztatása szerint a terv keretében 2004 és 2006 között 1200-1500 milliárd forintnyi fejlesztést valósíthat meg az ország.

Egyéves késésben volt az ország

Baráth Etele, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára a részletekről szólva azt hangsúlyozta, hogy a Nemzeti Fejlesztési Tervet "nem mi találtuk ki". Ezt minden uniós csatlakozásra váró országnak el kell készítenie. Jelezte: Magyarország ezen a téren egyéves késésben volt, amit azonban három és fél hónap alatt sikerült ledolgozni.

Az államtitkár az úgynevezett strukturális és kohéziós alapok támogatásaihoz való hozzájutást nevezte a legfontosabb feladatnak. Az 500 milliárdos strukturális alapok felhasználásáról az ország saját maga dönthet, a 250 milliárd forintnyi kohéziós alapból pedig meghatározott szempontrendszer alapján lehet majd lehívni a pénzt. A társadalmi vita szeptember 27-étől október 15-éig tart, ennek állandó fóruma pedig a

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?