Diána
12 °C
27 °C

Ezerötszáz milliárd forint vár elosztásra

2002.09.23. 13:44
Elkészült a Nemzeti Fejlesztési Terv első változata, ezt a kormány társadalmi vitára bocsátja - jelentette be hétfői tájékoztatóján a kormányszóvivő. Baráth Etele, a tervért felelős politikai államtitkár szerint az elmúlt negyedévben behozta a kabinet a tervvel kapcsolatos egyéves lemaradást.
Elkészült a Nemzeti Fejlesztési Terv stratégiájának első változata, amelyet a kormány megtárgyalt és társadalmi vitára bocsát - jelentette be a kormányszóvivő hétfői tájékoztatóján. Gál J. Zoltán tájékoztatása szerint a terv keretében 2004 és 2006 között 1200-1500 milliárd forintnyi fejlesztést valósíthat meg az ország.

Egyéves késésben volt az ország

Baráth Etele, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára a részletekről szólva azt hangsúlyozta, hogy a Nemzeti Fejlesztési Tervet "nem mi találtuk ki". Ezt minden uniós csatlakozásra váró országnak el kell készítenie. Jelezte: Magyarország ezen a téren egyéves késésben volt, amit azonban három és fél hónap alatt sikerült ledolgozni.

Az államtitkár az úgynevezett strukturális és kohéziós alapok támogatásaihoz való hozzájutást nevezte a legfontosabb feladatnak. Az 500 milliárdos strukturális alapok felhasználásáról az ország saját maga dönthet, a 250 milliárd forintnyi kohéziós alapból pedig meghatározott szempontrendszer alapján lehet majd lehívni a pénzt. A társadalmi vita szeptember 27-étől október 15-éig tart, ennek állandó fóruma pedig a