Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Focialközpontot építenének Felcsúton

2002.03.21. 13:27
Focialközpontot építene az a Felcsút SE, melynek igazolt játékosa Orbán Viktor miniszterelnök. A fejlesztés a honi labdarúgás felvirágoztatását zászlajára tűző Bozsik-program keretei között valósulhat meg. Felcsút polgármestere szerint a településen jól áll a futball ügye, ám fejlesztésre itt is szükség van. Az MLSZ sajtófőnöke szerint minden megyében több alközpont épül, a támogatás összege változó.
A Bozsik-program keretében focialközpontot hozna létre a Felcsút SE, mely klubban Orbán Viktor igazolt játékos - értesült a Magyar Hírlap. A projektet a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szervezi, és gründolja; az infrastrukturális fejlesztésekre pályázat útján kerülhet sor.

Noll Zoltán, Felcsút polgármestere az Indexnek elmondta, már kijelölték a jövőbeli labdarúgócentrum helyét, és a megépítésre három település Felcsút, Alcsút és Etyek közösen pályázik. Az 1700 fős Felcsútnak egyébként két füves, egy salakos edző- és egy harmadik füves pályája van.

Utánpótlás-hegyek

Március végén indul az MLSZ szervezésében és irányításával létrejött Bozsik-program második része, amelynek célja a magyar labdarúgó utánpótlás-nevelés egységesítése és az, hogy minél több kislány és kisfiú szeresse meg a futballt - jelentette be korában Bozóky Imre, az MLSZ elnöke. A hosszútávú program részeként minden megyében focialközpontokat alakítanak ki.

Az Országgyűlés összességében 5,2 milliárd forintot szavazott meg az egykori híres focistáról elnevezett futballprogramra, amelyből ebben az évben 1 milliárd forint hívható le. A program reklám-szlogenje: "Jövőt adunk az álmoknak!".

Tovább kell fejleszteni

- Az igaz, hogy Felcsútnak méreteihez képest komoly labdarúgó komplexuma van, de ettől a színvonalán lehet és kell is javítani - mondta Felcsút polgármestere az Index arra vonatkozó kérdésére, hogy a jelenlegi feltételek miért nem elegendőek a minőségi utánpótlás-nevelésre.

A falu díszpolgára
"A magyar haza felemelkedéséért végzett áldozatos munkájáért" díszpolgárává választotta tavaly év végén Orbán Viktort Felcsút, az a község, ahol a miniszterelnök gyermek- és kamaszéveit töltötte, s ahova ma is "hazajár"; az oklevelet a Felcsút S.E. jubileumi ünnepségén adták át.

Ez nem politika

Szöllösi György, az MLSZ sajtófőnöke az Indexnek elmondta: nem érdemes politika felhangokat keresni a felcsúti tervekben, ugyanis ilyen focialkozpontokból minden megyében legalább 3-4 épül majd. Erre lehetőséget a Bozsik-program második része ad, mely az utánpótlás-nevelésre koncentrál. Azonban még nem biztos, hogy megvalósul a felcsúti terv, ugyanis a pályázatokat nyáron bírálják el az MLSZ szakemberei. Hivatalosan csak ősszel véglegesítik a sikeres pályázók listáját.

Minden klub más és más összeget kap

A sajtófőnök azt is elmondta, hogy az elbírálásnak szigorú szempontjai lesznek. Az adott települések klubjai különböző támogatásban részesülhetnek attól függően, hogy milyen szerepet vállaltak eddig az utánpótlás-nevelésben, illetve milyenek az infrastrukturális adottságaik. - Egészen pontos összeget éppen nem lehet egyelőre mondani - közölte Szöllösi. Az MLSZ arra számít, hogy számos anyagot és eszközt a nagytételű vásárlás miatt kedvezményesen tud beszerezni.