Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Elégedettek voltak a menesztett hivatalvezető munkájával

2004.10.06. 09:31
A Belügyminisztérium belső vizsgálata szerint a fővárosi közigazgatási hivatal éléről múlt héten eltávolított vezető "szakmailag kifogásolhatatlanul" dolgozott - állítja a Népszabadság. Lamperth Mónika nem látott ilyen jelentést.
A Belügyminisztérium ellenőrzési hivatala jóváhagyta a fővárosi közigazgatási hivatalról szóló jelentést. Eszerint szakmailag kifogásolhatatlan a hivatal elmúlt években végzett tevékenysége. Így egyre kevésbé érthető, miért kellett távoznia múlt hétfőn posztjáról a fővárosi közigazgatási hivatal vezetőjének - írja a Népszabadság. Felkai László gyors leváltása előtti pénteken készült el az az átfogó vizsgálati jelentés, amely a közigazgatási hivatal elmúlt éveinek tevékenységét vizsgálja.

A Népszabadság úgy tudja, Lamperth Mónika belügyminiszter még a nyáron közölte Felkai Lászlóval, hogy egyetért a BM Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatala által koordinált anyaggal, s arra maga is áldását adja.

Ennek tükrében különös az alig hetvenkét óra alatt bekövetkezett hirtelen fordulat: a hivatalvezető múlt hétfő reggel még annak tudatában állhatott munkába, hogy tevékenységét miniszteri szinten is elismerik, délután viszont eltávolították.

Lamperth sakkban

Ezek után megjósolhatatlan, szentesíti-e a belügyminiszter a teljesen kész jelentést. Nehéz helyzetben lesz Lamperth Mónika, mert ha áldását adja az ellenőrzési hivatal vizsgálati anyagára, szakmailag végképp indokolhatatlanná válik Felkai eltávolítása.

Ha viszont a jelentést nem hagyja jóvá, úgy közvetlenül a BM ellenőrzési hivatalának, közvetve a szakfőosztályok munkáját kérdőjelezi meg - mutatnak rá névtelenséget kérő szakértők.

Lamperth Mónika az Indexnek szerdán azt mondta, hozzá nem jutott el az említett jelentés.