Vilhelmina
11 °C
28 °C

Félmilliárdos állami szilveszter

2000.12.05. 15:57
Az Index információi szerint újabb százmilliók elköltését tervezi a Miniszterelnöki Hivatal Országimázs Központja. Az iroda ezúttal az évezredváltás ,,méltó megünneplésére" készül, öt vidéki helyszínen, illetve a fővárosban. A programok még előkészítés alatt állnak, az Index azonban úgy tudja: az állami ünnepeken már megszokott könnyűzenei koncertekre, illetve tűzijátékra lehet számítani. Az események lebonyolítója ezúttal is a Fidesz választási kampányát szervező Happy End Kft. lesz.
Az augusztus 20-ai ünnepséghez hasonló, ezredvégi rendezvénysorozatot szervez az évutolsó napjaira a Miniszterelnöki Hivatal Országimázs Központja. Az Index információi szerint öt-hatszázmilliós költségvetéssel számolnak a rendezvény szervezői. Ebből az összegből öt vidéki nagyvárosban és Budapesten szerveznek kisebb-nagyobb rendezvényeket. Valamennyi helyszínen tűzijáték színesíti a programokat.

Színpompás ezredvégi rendezvénysorozatot ígérnek
Borókai Gábor kormányszóvivő megerősítette a rendezvényről szóló információt, ám a költségekről nem tudott nyilatkozni. Mint az Index kérdésére fogalmazott: ,,biztos abban, hogy kevesebbe kerül majd, mint amennyit ér." A rendezvényt szervező Országimázs Központ vezetői egyelőre elérhetetlennek bizonyultak.

Az előkészítés alatt álló rendezvénysorozatnak egyébként még nincs meg a végleges programja, ami azért fordulhat elő, mert késedelmesen kezdtek hozzá a szervezésnek. Az Index megpróbálta kideríteni: hol és pontosan milyen rendezvények lesznek és mennyiért. Tóth István Zoltánt, az Országimázs Központ vezetőjét azonban hiába kerestük, az utóbbi 24 órában még csak nem is látták munkahelyén, vagy környékén.

A mostani rendezvénnyel együtt az Országimázs Központ immár majdnem kétmilliárd forintot költött az idei állami ünnepekre. A nagy külsőségek közepette zajló rendezvények Mádl Ferenc köztársasági elnök beiktatási ceremóniájával vette kezdetét. A huszonegy ágyúlövéssel és főpróbával együtt 120 millió forintba került a program, amelynek során először használtak mobil dísztribünt a parlament előtt. Áfa nélkül 800 millió forintba került a millenniumi augusztus 20.-a megünneplése, ebből az összegből három vidéki és egy fővárosi programhelyszínt építettek. Az 1956-os forradalom megünneplésére 130 milliót költött a Központ.