Árpád
-2 °C
4 °C

Félmilliárdos állami szilveszter

2000.12.05. 15:57
Az Index információi szerint újabb százmilliók elköltését tervezi a Miniszterelnöki Hivatal Országimázs Központja. Az iroda ezúttal az évezredváltás ,,méltó megünneplésére" készül, öt vidéki helyszínen, illetve a fővárosban. A programok még előkészítés alatt állnak, az Index azonban úgy tudja: az állami ünnepeken már megszokott könnyűzenei koncertekre, illetve tűzijátékra lehet számítani. Az események lebonyolítója ezúttal is a Fidesz választási kampányát szervező Happy End Kft. lesz.
Az augusztus 20-ai ünnepséghez hasonló, ezredvégi rendezvénysorozatot szervez az évutolsó napjaira a Miniszterelnöki Hivatal Országimázs Központja. Az Index információi szerint öt-hatszázmilliós költségvetéssel számolnak a rendezvény szervezői. Ebből az összegből öt vidéki nagyvárosban és Budapesten szerveznek kisebb-nagyobb rendezvényeket. Valamennyi helyszínen tűzijáték színesíti a programokat.

Színpompás ezredvégi rendezvénysorozatot ígérnek
Borókai Gábor kormányszóvivő megerősítette a rendezvényről szóló információt, ám a költségekről nem tudott nyilatkozni. Mint az Index kérdésére fogalmazott: ,,biztos abban, hogy kevesebbe kerül majd, mint amennyit ér." A rendezvényt szervező Országimázs Központ vezetői egyelőre elérhetetlennek bizonyultak.

Az előkészítés alatt álló rendezvénysorozatnak egyébként még nincs meg a végleges programja, ami azért fordulhat elő, mert késedelmesen kezdtek hozzá a szervezésnek. Az Index megpróbálta kideríteni: hol és pontosan milyen rendezvények lesznek és mennyiért. Tóth István Zoltánt, az Országimázs Központ vezetőjét azonban hiába kerestük, az utóbbi 24 órában még csak nem is látták munkahelyén, vagy környékén.

A mostani rendezvénnyel együtt az Országimázs Központ immár majdnem kétmilliárd forintot költött az idei állami ünnepekre. A nagy külsőségek közepette zajló rendezvények Mádl Ferenc köztársasági elnök beiktatási ceremóniájával vette kezdetét. A huszonegy ágyúlövéssel és főpróbával együtt 120 millió forintba került a program, amelynek során először használtak mobil dísztribünt a parlament előtt. Áfa nélkül 800 millió forintba került a millenniumi augusztus 20.-a megünneplése, ebből az összegből három vidéki és egy fővárosi programhelyszínt építettek. Az 1956-os forradalom megünneplésére 130 milliót költött a Központ.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?