Judit
2 °C
7 °C

Még lehet jelentkezni pótfelvételire

2004.07.28. 08:45
Azok a diákok, akiknek nem sikerült bejutniuk felsőoktatási intézménybe, augusztus 6-ig adhatják be jelentkezésüket a pótfelvételi keretében meghirdetett helyekre.
A diákok többsége, amikor egyetemet vagy főiskolát választ, az oktatás szakmai színvonala mellett tájékozódik az intézmény kiegészítő szolgáltatásairól: a kollégiumi elhelyezésről, a sport- és szórakozási lehetőségekről is - derül ki abból a felmérésből, amit Felvételi Információs Szolgálat (FISZ) végzett.

A magániskolák között a BKF vezet

Az intézményválasztás legfontosabb szempontja azonban továbbra is az, hogy mely tárgyakból kell felvételi vizsgát tenni, illetve hogy milyen elhelyezkedést biztosít az intézmény diplomája. A diákok több mint 80 százaléka e két szempont alapján dönt, amikor beadja felvételi jelentkezését.

A FISZ felméréséből az is kiderült, hogy a magán felsőoktatási intézmények közül a Budapesti Kommunikációs Főiskolát tartják a legjobbnak a diákok, ezt követi a Nemzetközi Üzleti Főiskola, és a Gábor Dénes Főiskola. A jelentkezési statisztikák ezzel párhuzamosan a kommunikáció egyre nagyobb népszerűségét mutatják, hiszen a főiskolai kommunikáció szak 2004-ben a harmadik legnépszerűbb főiskolai képzésnek bizonyult.

Még van esély

Azok a diákok, akiknek nem sikerült bejutniuk felsőoktatási intézménybe, augusztus 6-ig adhatják be jelentkezésüket a pótfelvételi keretében meghirdetett helyekre. A pótfelvételi során alapképzésben még több mint 400, diplomás képzésben pedig csaknem 200 szak és szakpár közül válogathatnak a diákok - írja a Népszabadság. A még megpályázható több mint tízezer férőhely nagyobb része azonban költségtérítéses. De aki nem tud fizetni, még mindig válogathat a felsőfokú szakképzésben üresen maradt 1880, államilag finanszírozott hely közül.

Az új felvételi lehetőségek táblázata letölthető a www.fisz.hu oldalról.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?