Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Bizonytalan ideig szünetel a Reform

2006.07.13. 15:03
A következő lapszám várhatóan hosszú ideig az utolsó lesz a Reform című jobboldali hetilap történetében. A tulajdonosok közös döntése alapján egyelőre szüneteltetik az újság működését. Dizájnváltás után egy szórakoztatóbb és politikailag egyik irányba sem elkötelezett újságot szeretnének megjelentetni.

A sajtóhírekkel ellentétben a Reform nem szűnik meg, hanem határozatlan időre szünetel – mondta az Indexnek Vitézy Zsófia, a hetilap főszerkesztője.

Vitézy szerint az újság tulajdonosai közösen határoztak úgy, hogy egyelőre befejezik a lap működtetését. A július végi lapszám lesz az utolsó, amely a jelenlegi formába kerül a standokra.

A főszerkesztő szerint a tulajdonosok döntése mögött az áll, hogy a későbbiekben olyan lappá szeretnék átalakítani a Reformot, amely nem sorolható be egyik politikai oldalhoz sem.

Áttervezik az újság dizájnját és a tervek szerint a lapszerkezet könnyedebb hangvételű és szórakoztatóbb lesz.

A Népszava korábban arról írt, hogy a Reform című lap egyik tulajdonosa egy karibi bejegyzésű off-shore cég, a Burdette Ltd. A másik tulajdonos Vitézy Zsófia, Orbán Viktor unokatestvére.

Az ismeretlen tulajdonosi hátterű Burdette a Népszava szerint több szálon kötődik a száz leggazdagabb magyar között szereplő Vitézy Tamáshoz (a főszerkesztő nagybátyjához).

Emlékezetes, hogy a Reform a 2005-ös kormányfőválasztás idejére kiadott egy Gyurcsány-extra című számot, amely a miniszterelnököt a hatalom megszállottjaként és újgazdag spekulánsként mutatta be.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?