Huba
17 °C
33 °C

Bizonytalan ideig szünetel a Reform

2006.07.13. 15:03
A következő lapszám várhatóan hosszú ideig az utolsó lesz a Reform című jobboldali hetilap történetében. A tulajdonosok közös döntése alapján egyelőre szüneteltetik az újság működését. Dizájnváltás után egy szórakoztatóbb és politikailag egyik irányba sem elkötelezett újságot szeretnének megjelentetni.

A sajtóhírekkel ellentétben a Reform nem szűnik meg, hanem határozatlan időre szünetel – mondta az Indexnek Vitézy Zsófia, a hetilap főszerkesztője.

Vitézy szerint az újság tulajdonosai közösen határoztak úgy, hogy egyelőre befejezik a lap működtetését. A július végi lapszám lesz az utolsó, amely a jelenlegi formába kerül a standokra.

A főszerkesztő szerint a tulajdonosok döntése mögött az áll, hogy a későbbiekben olyan lappá szeretnék átalakítani a Reformot, amely nem sorolható be egyik politikai oldalhoz sem.

Áttervezik az újság dizájnját és a tervek szerint a lapszerkezet könnyedebb hangvételű és szórakoztatóbb lesz.

A Népszava korábban arról írt, hogy a Reform című lap egyik tulajdonosa egy karibi bejegyzésű off-shore cég, a Burdette Ltd. A másik tulajdonos Vitézy Zsófia, Orbán Viktor unokatestvére.

Az ismeretlen tulajdonosi hátterű Burdette a Népszava szerint több szálon kötődik a száz leggazdagabb magyar között szereplő Vitézy Tamáshoz (a főszerkesztő nagybátyjához).

Emlékezetes, hogy a Reform a 2005-ös kormányfőválasztás idejére kiadott egy Gyurcsány-extra című számot, amely a miniszterelnököt a hatalom megszállottjaként és újgazdag spekulánsként mutatta be.