Lukács
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Lecseréli vezetőségét az MSZP ifjúsági szervezete

2004.12.10. 14:00
Új elnököt és új vezetőséget választ szombaton az MSZP kampányaiban mozgósítható pártaktivisták zömét adó Fibisz. A távozó elnök, Újhelyi István felfelé, helyettese, Zuschlag János lefelé bukott.

Tisztújító és programalkotó küldöttgyűlést tart az MSZP ifjúsági szervezete, a Fiatal Baloldal - Ifjú Szocialisták. A jelenlegi helyzet szerint három elnökjelölt indul a szavazáson. A Heves megyei Jánosi Zoltán, Komássy Ákos, Medgyessy Péter volt titkára, és a borsodi országgyűlési képviselő, Szitka Péter lehet Újhelyi István utóda.

Szitka Péter az Indexnek nyilatkozva azt nevezte céljának, hogy a Fibiszbe visszahozza "a mozgalmi jelleget", amihez új tagokra és nagyobb szervezettségre van szükség. "Az új elnöknek alig egy éve van arra, hogy felkészítse a Fibiszt a 2006-os országgyűlési választásokra" - tette hozzá a hallgatólagosan a Mozaik Klub által is támogatott jelölt.

Komássy Ákos az MTI tudósítása szerint 2004 őszét az egész baloldal számára a megújulás korának nevezte. A szocialista párt októberben választott új elnökséget és tisztségviselőket, Komássy szerint "egy új csapattal egy új korszak kezdődik a Fiatal Baloldal életében" is. A harmadik jelölt eddig Egerben volt a párt városi szervezetének elnökségi tagja.

A háromszáz küldött az MSZP októberi tisztújításának helyszínén, az Expo B pavilonjában szavaz szombaton a szervezet új politikai programjáról és új tiszviselőiről. A volt tisztviselők közül Újhelyi István Fibisz-elnök októberben az MSZP alelnöke lett, helyettesének, Zuschlag Jánosnak pedig szinte ugyanekkor kellett lemondania tisztségéről, mert a nyilas hatalomátvétel évfordulójára emlékezve az áldozatok sorsán viccelődött.