Domonkos, Dominika
18 °C
29 °C

A Fidesz szombaton tematizál

2004.03.24. 16:41
A kezdeményezés átvételére készül első szövetségi gyűlésén a Fidesz. Az Index információi szerint a párt elnöksége a párt megbízásából készített közvélemény-kutatásokat elemezve úgy döntött, hogy felhagyva a kivárás stratégiájával öt területen saját indítványokkal próbálja meg ismét "tematizálni a közbeszédet".
Kétszeres volt a túljelentkezés a Fidesz szombati első szövetségi gyűlésére. A kongresszust váltó pártrendezvényre 24 ezren jelezték részvételi szándékukat, ám a Budapest Arénába 12 ezren kaphattak névre szóló jegyet.

Változtatnak a stratégián

Az Index információi szerint az esemény előkészítését tárgyaló Fidesz-elnökség szerdán úgy döntött, hogy a szövetségi gyűlésen megpróbálja átvenni a kezdeményezést a kormányoldaltól. A párt megbízásából készített közvélemény-kutatások alapján a testület arra következtetésre jutott, hogy Medgyessy Péter kormányfő közjogibejelentés-offenzívája "kifulladt", illetve "nem ért el az emberekhez", ezért a kivárás helyett aktív politizálásba kell kezdenie a Fidesznek.

Úgy tudjuk, az ellenzéki párt vezetése az adatok alapján azt állapította meg, hogy a Fidesz számára "bejött" a miniszterelnök bejelentéseivel kapcsolatos "türelmes hozzáállás", az elnökség azonban úgy döntött, hogy változtat stratégiáján, és a párt saját indítványokkal próbálja meg ismét "tematizálni a közbeszédet". Információink szerint a kezdeményezések öt területre terjednek majd ki, köztük a lakástámogatáshoz, a mezőgazdasági dolgozók helyzetéhez és az egészségügyhöz kötődő javaslatok is szerepelnek majd.

Az elnökség döntött arról is, hogy miután az érdeklődők fele nem juthat majd be a gyűlésre, egy a szombatinál nagyobb szabású kampánynyitót is rendeznek.