Erzsébet
1 °C
4 °C

Kövér a Fidesz választmányi elnöke

2002.05.11. 13:31
Kövér Lászlót választotta elnökévé a Fidesz Országos Választmánya szombati ülésén, Budapesten. Pokorni Zoltán bejelentette, hogy a választmány a párt XV. - rendkívüli - kongresszusát június 15-re hívta össze.
Pokorni Zoltán a szavazást követően közölte: a választmány egyhangúlag döntött Kövér László mellett, miután a testület eddigi elnöke, Várhegyi Attila lemondott posztjáról. Várhegyi Attila a Fidesz pártigazgatója lett. A Fidesz elnöke bejelentette, hogy a választmány a párt XV. - rendkívüli - kongresszusát június 15-re hívta össze. A választmányi ülésen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is.

Kövér László
Kövér László választmányi elnök és Áder János ügyvezető alelnök a jövőben a pártszervezési, mozgósítási feladatokon dolgozik, Deutsch Tamás, Szájer József és Pokorni Zoltán a politikai, szakmai vitákat vívja majd meg.

Pokorni bizalmi szavazást kér maga ellen

Kövér László az MTI-nek adott nyilatkozatában kiemelte, legsürgetőbb feladatának az önkormányzati választásokra való felkészülést tartja. Szavai szerint nyáron nehéz mozgósítani mind a párt tagjait, mind a választókat, ezért a felkészülés időszaka rövidül. Hozzátette: június 15-ig, a Fidesz kongresszusáig szeretnék megtalálni a megfelelő polgármester- és önkormányzati képviselőjelölteket, a listákat összeállítani és a lehetséges szövetségesekkel helyben megkötni a megállapodásokat.

Pokorni közölte, a párt kongresszusán tisztújítás nem lesz, de bizalmi szavazást kér a küldöttektől magával szemben, abban a reményben, hogy megerősítik őt posztján. A kongresszuson a tervek szerint a politikai helyzetértékelésen túl szó esik az önkormányzati választásokról, és módosítják a párt alapszabályát is. Pokorni Zoltán azt javasolja: az alapszabály úgy módosuljon, hogy Orbán Viktor miniszterelnök ne csak tanácskozási, hanem szavazati joggal is tagja legyen a párt elnökségének.

Ellenzéki szerepre készülnek

Pokorni Zoltán szerint a választási eredmény ugyan váratlanul érte a polgári összefogást, azonban az megerősödött, és célja - az erős, gyarapodó, polgári Magyarország megteremtése - változatlan maradt. A Fidesz elnöke erről a párt országos választmányának szombati budapesti tanácskozásán beszélt, amelyen egyperces néma felállással emlékeztek meg a résztvevők a móri bankrablás áldozatairól.

Pokorni Zoltán kifejtette: a Fidesz közelgő kongresszusán át kell tekinteni, melyek azok a feladatok, amelyeket immár ellenzéki pozícióból, de a választási programból eredően kezdeményezni kell, és meg kell kezdeni a felkészülést az önkormányzati választásokra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?