Bernadett
-2 °C
4 °C

Minden nap nagygyűlést tart a Fidesz a kampánycsendig

2006.04.17. 18:23
Új tempó névvel indít húsvét után kampányt a Fidesz, a kampánycsendig hátralévő négy nap mindegyikén nagygyűlést tartanak, és a párt vezetői felkeresik mind a száztíz egyéni választókerületet, ahol a második fordulóban dől el a mandátum sorsa. Orbán Viktor naponta 6-9 választási rendezvényen vesz majd részt.

Új tempó elnevezéssel indít négynapos kampányt húsvét után a Fidesz azzal a céllal, hogy az országgyűlési választások második fordulójában a KDNP-vel közös jelöltjei a még szabad száztíz mandátum közül a legkevesebb hetvenet elnyerjenek, közölte a párt kommunikációs vezetője hétfőn.

3100 kilométeres kampánykörút

Az elkövetkező négy nap mindegyikén egy-egy nagygyűlést tart a párt az aznapra jutó csaknem egy tucat választási rendezvény mellett, mondta budapesti sajtótájékoztatóján Deutsch-Für Tamás. Kedden 18 órakor Berettyóújfalun, szerdán 18 órakor Mátészalkán, csütörtökön 17 órakor Budapesten, a Clark Ádám téren, pénteken 15.30 órakor Szombathelyen lesz nagygyűlésük. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, a párt kampányának irányítója, az országos lista vezetője mind a négy alkalommal megjelenik.

Deutsch-Für Tamás kiemelte, hogy a négy napon Orbán Viktor és a párt más vezetői az ország mind a száztíz olyan egyéni választókerületébe eljutnak, ahol a második fordulóban dől el a mandátum sorsa. Orbán Viktor kedden több mint 3100 kilométeres kampánykörútra indul, egymaga "a még nyitva álló" egyéni választókerületek csaknem felét keresi fel, naponta 6-9 választási rendezvényen vesz részt, fűzte hozzá.

Mikola is megjelenik

"Az előttünk álló négy napban egy jókedvű, lendületes, új sebességre kapcsoló, egyértelműen pozitív, az emberek minél nagyobb választási részvételét elősegítő, őszinte, az ország valós helyzetéről beszélő és a Fidesz által az emberek mindennapjait érintő problémákra megoldást kínáló programról szóló választási rendezvényekre, gyűlésekre és nagygyűlésekre lehet tőlünk számítani" - tette hozzá. Hangsúlyozta: továbbra is bíznak abban, hogy a második forduló és az országgyűlési választások győztese a polgári oldal, a Fidesz lesz.

Deutsch-Für Tamás kérdésre válaszolva kitért arra, hogy Mikola István is számos rendezvényen vesz majd részt, arról azonban nem tudott "fejből" nyilatkozni, mely napokon, az ország mely részein találkozik majd a választókkal. Arra a felvetésre, mennyire koncentrál a Fidesz kampánya az MDF-szavazókra, a politikus azt mondta: mindenkinek a támogatására, részvételére, szavazatára számítanak, aki a kormányváltás mellett döntött az első fordulóban.