Vendel
6 °C
19 °C

Kínos incidens a Fidesz születésnapján

2002.04.01. 18:01
Ma sokkal több veszítenivalónk van, mint valaha is volt az életben - jelentette ki Kövér László, a Fidesz alelnöke a párt tizennegyedik születésnapján. A rendezvényen kötéllel a nyakában jelent meg Csaba Iván, a Fidesz egykori alapítója.
Kötéllel a nyakában jelent meg a Fidesz tizennegyedik születésnapján, a Bibó István Szakkollégiumban Csaba Iván a Fidesz egykori alapító tagja, aki még 1993-ban lépett ki a szervezetből. Csaba Iván nyílt levelet intézett a jelenlévő pártvezetőkhöz. Eszerint a Fidesz konzervatív fordulata párosult a demokratikus alapértékekkel való szakítással is és a párt a politikai kirekesztés útjára tévedt.

Ez a folyamat nem akkor kezdődött el, amikor egykori barátom, Kövér László néhány napja kötelet és szöget ajánlott azoknak, akik tőle eltérő módon képzelik el Magyarország jövőjét - fogalmazott, hozzátéve, hogy a közéleti rombolás tanúi lehettünk akkor is amikor Orbán Viktor beiktatási beszédében azt mondta: aki a magyar nemzet részének tartja magát az kormánya programjára szavaz. Csaba Iván szerint az ellenzéki pozíció segítségére lehetne a Fidesznek a megtisztulásban. Az egykori alapító nyílt levelére a Fidesz vezetői egyelőre nem kívántak reagálni.

Kövér: több vesztenivalónk van, mint valaha

A rendezvényen jelent volt többek között Orbán Viktor miniszterelnök, Áder János, az Országgyűlés elnöke, Németh Zsolt külügyi államtitkár, Sasvári Szilárd, a parlament kulturális bizottságának elnöke, Stumpf István kancelláriaminiszter és Várhegyi Attila a Fidesz Országos Választmányának elnöke is.

Ma sokkal több veszítenivalónk van, mint valaha is volt az életben - mondta Kövér László, a Fidesz ügyvezető alelnöke. Kövér szerint nem csupán saját családjuk békéje a veszíteni való, hanem az, hogy sokkal többen bíznak a Fideszben, mint valaha is az elmúlt tizennégy év során. Az ügyvezető alelnök arra ürítette poharát, hogy a párt soha se veszítse el az emberek bizalmát.

- Ma már mindannyian pontosan tudjuk, amit akkor még nem egészen pontosan tudtunk, hogy miért is hoztuk létre a Fiatal Demokraták Szövetségét. Nagyjából azért, hogy ott tartsunk ma, ahol tartunk - fogalmazott Kövér.