Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Fidesz nem hagyományos ellenzéki szerepre készül

2002.04.29. 18:05
A Fidesz nem a kabinethez, hanem az eddig elért eredményeihez kívánja igazítani tevékenységét, így nem hagyományos ellenzéki szerepre készülnek - hangoztatta a Fidesz-MDF közös frakcióülésén Szájer József frakcióvezető. A Fidesznél a jövőben még az eddiginél is szigorúbb frakciófegyelmet kívánnak fenntartani.
A Fidesz nem hagyományos ellenzéki szerepre készül; nem a kormányhoz, hanem az eddig elért eredményekhez és a jövőre vonatkozó tervekhez kívánja igazítani tevékenységét - hangoztatta Szájer József, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője hétfőn, amikor az MDF és a Fidesz újonnan megválasztott, illetve leköszönő képviselői tanácskoztak Budapesten.

Személyi kérdésekről szó sem esett

Orbán Viktor
Az ülésen - amelyen személyi ügyekkel nem foglalkoztak - részt vett Orbán Viktor miniszterelnök és Áder János, az Országgyűlés elnöke is. Szájer József leszögezte: ellenzékben nem kívánnak az obstrukció eszközével élni, ugyanakkor ragaszkodnak az elért eredmények megőrzéséhez. Megjegyezte, hogy a Fidesz képviselőcsoportjában korábban sem volt jellemző az obstrukció. Mint mondta, a frakcióban a jövőben még a korábbiaknál is szigorúbb frakciófegyelmet kívánnak fenntartani.

Hangsúlyozta, a választások eredményeként a polgári erők igen jelentős súllyal képviseltetik magukat a Magyar Országgyűlésben. Képesek leszünk arra, hogy megvédjük azokat a vívmányokat és eredményeket, amelyeket a polgári kormány az elmúlt négy évben elért - fogalmazott, hozzátéve: az összefogás politikáját folytatni kell.

Fideszes bizottsági igénylista

A Fidesz mandátumszámának megfelelően tart igényt a bizottsági tagsági és elnöki, illetve alelnöki posztokra. Rogán Antal frakcióvezető-helyettes közölte, hogy mindenképpen szeretnék megkapni a költségvetési bizottság elnöki posztját. Minden más tárgyalás kérdése - tette hozzá. Szájer József elmondta, hogy a költségvetési bizottság elnöki posztján kívül igény tartanak valamelyik, külügyi kérdésekkel foglalkozó testület és a nemzetbiztonsági bizottság vezetésére is.