A Fidesz nem hagyományos ellenzéki szerepre készül

2002.04.29. 18:05
A Fidesz nem a kabinethez, hanem az eddig elért eredményeihez kívánja igazítani tevékenységét, így nem hagyományos ellenzéki szerepre készülnek - hangoztatta a Fidesz-MDF közös frakcióülésén Szájer József frakcióvezető. A Fidesznél a jövőben még az eddiginél is szigorúbb frakciófegyelmet kívánnak fenntartani.
A Fidesz nem hagyományos ellenzéki szerepre készül; nem a kormányhoz, hanem az eddig elért eredményekhez és a jövőre vonatkozó tervekhez kívánja igazítani tevékenységét - hangoztatta Szájer József, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője hétfőn, amikor az MDF és a Fidesz újonnan megválasztott, illetve leköszönő képviselői tanácskoztak Budapesten.

Személyi kérdésekről szó sem esett

Orbán Viktor
Az ülésen - amelyen személyi ügyekkel nem foglalkoztak - részt vett Orbán Viktor miniszterelnök és Áder János, az Országgyűlés elnöke is. Szájer József leszögezte: ellenzékben nem kívánnak az obstrukció eszközével élni, ugyanakkor ragaszkodnak az elért eredmények megőrzéséhez. Megjegyezte, hogy a Fidesz képviselőcsoportjában korábban sem volt jellemző az obstrukció. Mint mondta, a frakcióban a jövőben még a korábbiaknál is szigorúbb frakciófegyelmet kívánnak fenntartani.

Hangsúlyozta, a választások eredményeként a polgári erők igen jelentős súllyal képviseltetik magukat a Magyar Országgyűlésben. Képesek leszünk arra, hogy megvédjük azokat a vívmányokat és eredményeket, amelyeket a polgári kormány az elmúlt négy évben elért - fogalmazott, hozzátéve: az összefogás politikáját folytatni kell.

Fideszes bizottsági igénylista

A Fidesz mandátumszámának megfelelően tart igényt a bizottsági tagsági és elnöki, illetve alelnöki posztokra. Rogán Antal frakcióvezető-helyettes közölte, hogy mindenképpen szeretnék megkapni a költségvetési bizottság elnöki posztját. Minden más tárgyalás kérdése - tette hozzá. Szájer József elmondta, hogy a költségvetési bizottság elnöki posztján kívül igény tartanak valamelyik, külügyi kérdésekkel foglalkozó testület és a nemzetbiztonsági bizottság vezetésére is.  • Tippek
  • Bankszámla