Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orbán Pokornit javasolja frakcióvezetőnek

2002.05.02. 17:17
Május 8-ára hívta össze Orbán Viktor a Fidesz parlamenti frakciójának alakuló ülését. A Fidesz elnökségének mai ülését követően Deutsch Tamás alelnök elmondta, a miniszterelnök tájékoztatója után Pokorni Zoltán pártelnököt javasolta frakcióvezetőnek. A párt elnökségének tagjai "udvariasságinak mondható eszmecsere után egyetértő véleményüknek adtak hangot", így több mint valószínű, hogy Pokorni Zoltán a pártelnökség mellett, a képviselőcsoport vezetői posztját is betöltheti majd.
Az MDF-fel való parlamenti együttműködés módjának kidolgozásával Szájer Józsefet, Rogán Antalt és Deutsch Tamást bízta meg a párt vezetése. A csoport még hétfőn, a parlamenti pártok egyeztető ülése előtt tárgyal majd a Demokrata Fórum képviselőivel.

Deutsch Tamás közölte, a Fidesz elnöksége megtárgyalta a termőföldek eladásával kapcsolatos kormánydöntést is. Mint mondta, a testület üdvözli és támogatja a kabinet döntését, amely alapján lehetőségük nyílik a helyben lakó családi gazdálkodóknak földvásárlásra.

Deutsch szerint az MSZP és az SZDSZ politikusainak rendkívül heves kritikája arra enged következtetni, hogy ők a jogi személyekkel rendelkező társaságok földtulajdonhoz juttatására törekednek, ami egyúttal a külföldiek számára is lehetővé tenné a vásárlást. Az alelnök szerint a kérdésben meglepő tájékozatlanságról tett tanúbizonyságot a szocialista agrárminiszter-jelölt, mert az általa említetteknél jóval nagyobb, jelenleg 68 milliárd forintra tehető a földvásárlásra is felhasználható hitelek összege.

A leköszönő sportminiszter ismét elítélte Medgyessy Péter a Die Weltnek tett nyilatkozatának hangnemét, mint mondta 'láthatóan fülig érő szájjal gúnyolódik, zrikálja, leszólja a miniszterelnököt és közben nem veszi észre, hogy hazájáról beszél. Deutsch felszólította a szocialista kormányfőjelöltet, hogy miután most sokat utazik majd külföldre, 'uralkodjon magán'.