Lenke
14 °C
28 °C

Fidesz: Orbán szülőfalujában a stratégiáról

2003.08.29. 15:19
A Fidesz előtt álló feladatokat tekintette át a nagyobbik ellenzéki párt csütörtöki alcsútdobozi elnökségi ülésén, amelyet korábbi közlésünkkel ellentétben nem a volt miniszterelnök telkén, hanem a helyi nyugdíjasházban tartottak. Az Index úgy tudja: a Fidesz ügyvezető elnöksége áttekintette az MSZP várható lépéseit, illetve az arra adandó ellenzéki válaszokat. A párt nem lesz a jövőben sem konszenzuskereső, de a feltárt problémákra igyekeznek majd megoldást kínálni.
A nagyobbik ellenzéki párt ügyvezető elnöksége tanácskozott csütörtökön Alcsútdobozon, a helyi nyugdíjasházban. Miután áder János frakcióvezető szabadságon van, nélküle találkozott Kövér László, Pokorni Zoltán, illetve Orbán Viktor. Az Index információi szerint a Fidesz legszűkebb vezetése nem először, de nem is utoljára tanácskozott Orbán Viktor pártelnök, exkormányfő szülőfalujában. Az Index úgy tudja: a Fidesz vezetői csütörtöki egésznapos tanácskozásukon áttekintették a parlamenti munka teendőit, illetve értékelték a szocialista párt várható lépéseit és az arra adandó ellenzéki válaszokat.

Információink szerint a Fidesz vezetői továbbra is szükségesnek tartják a kormány egyes intézkedéseinek bírálatát, különös tekintettel az emberek élethelyzetét befolyásoló intézkedésekre, de a bírálatok mellé igyekeznek "az emberek valódi problémáira is ráirányítani a figyelmet, megfelelő alternatívát kínálva a kormánypártoknak a megoldására, ezzel közelítve a kontsruktív ellenzéki szerep felé."

Úgy tudjuk: az elnökségi ülésen áttekintették a brókerbotránnyal kapcsolatos fejleményeket, és elemezték a közvélemény-kutatási eredményeket is.