Boglárka
19 °C
35 °C

A Józsefvárosba költözik a Fidesz

2003.10.09. 13:05
Új székházba költözik hamarosan a Fidesz. A legnagyobb ellenzéki párt a budapesti Szentkirályi utca egyik irodaházát veszi bérbe, s eddigi, Lendvay utcai székházát pedig kiadja. A párt szóvivője szerint november végére költözhet új székházába a Fidesz.
A Fidesz új székháza a Budapest nyolcadik kerületében található úgynevezett Makona-irodaházban lesz - tájékoztatta a pártelnökség döntéséről a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség csütörtökön közleményben az MTI-t.

A Fidesz országos elnöksége "múlt heti ülésén megtárgyalta az Ernst and Young Tanácsadó Kft. által készített szakértői jelentést, amelyben a szövetség új székházára beadott pályázatokat összegezte" - olvasható a közleményben.

Irány a Szentkirályi utca

Az ellenzéki párt közlése szerint az elnökség csütörtökön meghallgatta a három kiválasztott céggel folytatott tárgyalásról szóló beszámolót. "Az elnökség úgy döntött, hogy - a tanácsadó által javasoltak közül - a Raiffeisen Evolution Kft. tulajdonában lévő Makona-irodaház (VIII. kerület Szentkirályi u. 18.) bérletére köt szerződést" - áll a közleményben.

Mint írják, a másik két ajánlattevő cég nem járult hozzá neve nyilvánosságra hozatalához. A párt korábbi közlése szerint szeptemberben döntöttek arról, hogy bérbe adják Lendvay utcai székházukat és egy másik ingatlanba költöznek.

7,5 euró négyzetméterenként

"Még nincs aláírt szerződés a székházbérletről, így végleges ára sincs a tranzakciónak" - nyilatkozta az Indexnek Révész Máriusz. A Fidesz szóvivője elmondta: nem az árak alapján döntöttek, mert a három ajánlatban nem volt lényeges eltérés a négyzetméterárban. A szóvivő szerint inkább az volt a döntő, hogy a párt azonnal beköltözhessen új székházába. A tervek szerint erre november végéig sor is kerül, azután keresnek csak bérlőt a Lendvay utcai székházba. Az új székházban egyébként 2100 négyzetméter hasznos alapterületet vesznek bérbe, így több mint kétszer akkora lesz a Fidesz székháza, mint most. Az MTI a párthoz közel álló forrásból úgy tudja, hogy a Fidesz 7,5 eurót fizet négyzetméterenként a bérbeadónak havonta.