Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Mégis szavaz a Fidesz pénteken

2006.10.04. 13:58
Kapcsolódók (1)
Részt vesz a Fidesz és a KDNP a pénteki, rendkívüli parlamenti ülésen. A KDNP szerint az ország Gyurcsány Ferenc foglya.

Az államfő útmutatásainak megfelelően a Fidesz és a KDNP - megváltoztatva keddi álláspontjukat - mégis részt vesznek a pénteki rendkívüli ülésen, ahol bizalmi szavzás lesz Gyurcsány Ferencről, mondta szerdai sajtótájékoztatóján Navracsics Tibor és Semjén Zsolt.

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője azt is hangoztatta, hogy ahogy eddig is, a jövőben is fontos lesz az államfő útmutatása, de továbbra is színjátéknak tekintik, hogy egy próbaszavazás után színházzá silányítják a parlamentet.

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke ismételten hangot adott annak, hogy szerinte titkos szavazással kellene döntést hozni a miniszterelnök jövőjéről. Mint mondta, ehhez csupán arra lenne szükség, hogy az ülés elején a parlament eltérjen a házszabálytól.

Semjén Zsolt bejelentette, hogy csütörtök délután egy órára meghívták a pártok frakcióvezetőit, hogy a szakértői kormány összetételéről, mandátumáról egyeztessenek. Közölte, erre annál is inkább szükség van, mert egyre mélyülő válságban van az ország, úgy erkölcsileg, mint pénzügyileg.

„Mára oda jutottunk, hogy Magyarország Gyurcsány Ferenc foglya lett” – mondta, majd hozzátette, nem megengedhető, hogy Gyurcsány Ferenc politikai értelemben fogva tartsa az országot, ezért szakértői kormányra van szükség.

Navracsics Tibor arra a felvetésre, hogy Dávid Ibolya ötpárti vitát kezdeményezett, azt mondta, nem tartják szükségesnek egy ilyen megbeszélést. Ha Dávid Ibolya tenni akar valamit, akkor látogasson el la Fidesz által kezdeményezett egyeztetésre, javasolta a Fidesz frakcióvezetője.

Arra a felvetésre, hogy Gyurcsány Ferenc is vitázna Orbán Viktorral azt válaszolta, nem Orbán Viktor az, akinek szégyenkeznie kellene.