Gusztáv
-4 °C
1 °C

Valódi elszámolás címmel kampányt indít a Fidesz

2006.02.01. 11:53
A Fidesz a munkanélküliségi adatok alakulására akarja felhívni a figyelmet szerdán induló kampányával. Később az áremelésekről és az otthonteremtési adatokról is tájékoztatni akarnak.

Valódi elszámolás címmel kampányt indít a Fidesz: a szerdán induló akcióban óriásplakátokon és újsághirdetéseken mutatják be, hogy miként alakult a munkanélküliség az elmúlt négy évben, erről Rogán Antal, az ellenzéki párt kampányfőnöke beszélt Budapesten. A Valódi elszámolás kampány jegyében meg fogjuk jeleníteni a munkanélküliség alakulását az elmúlt négy év alatt, azt, hogy ígéretek helyett mit teljesített a kormány, mondta Rogán Antal sajtótájékoztatón.

Hozzátette, Gyurcsány Ferenc a hétvégén 200 ezer új munkahelyet ígért, ehhez képest a miniszterelnök az elmúlt esztendőben munkahelyek címszó alatt 63 ezer új munkanélkülit teremtett. Jelenleg 400 ezer hivatalosan regisztrált munkanéküli van az országban, és további háromszázezer olyan ember, akinek nincsen rendes állása, csak napi munkából tengeti életét, mondta a kampányfőnök.

Valódi elszámolás

"Ezekről a tényekről tudnia kell Magyarország minden polgárának, ezért valódi elszámolásra van szükség" - hangsúlyozta. Rogán Antal közölte, az elmúlt négy évben Magyarországon egy helyen sikerült új munkahelyeket teremteni: 201 államtitkár és helyettes államtitkár dolgozik ma, ami több mint másfélszer annyi, mint négy évvel ezelőtt. "Rájuk több mint hét milliárd forintot költ minden esztendőben a magyar kormányzat" - tette hozzá.

A kampányfőnök beszélt arról is, hogy a kampányban a pályakezdők munkanélküliségével külön foglalkoznak, a plakátok arra irányítják rá a figyelmet, hogy Magyarországon minden ötödik pályakezdő munkanélküli. A sajtótájékoztatón Rogán Antal plakátokat is bemutatott, amelyen "Rosszabbul élünk, mint négy esztendeje" felirat alatt a munkanélküliség adatait ismerteti a Fidesz.

Az ellenzéki párt kampányfőnöke újságírói kérdésre elmondta, hogy a Valódi elszámolás elnevezésű kampány részét fogja képezni az áremelések és az otthonteremtés témája is.

A kormány néhány hete kezdett elszámoló kampányába, amelyben a négy év alatt elért eredményeket mutatják be.