Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Félház szavaz pénteken Gyurcsányról

2006.10.03. 14:01
Kapcsolódó cikkek (1)
A Fidesz továbbra is szakértői kormányt szeretne, de tárgyalásokat nem kezdeményeztek. A Fidesz és a KDNP nem szavaz pénteken Gyurcsányról.

Álságos hazug színjátéknak nevezte Navracsics Tibor Fidesz-frakcióvezető a Gyurcsány által kezdeményezett pénteki bizalmi szavazást, mivel nagyjából a bejelentés órájában a szocialista elnökség és a frakcióelnökség, nem sokkal később pedig a szabad demokrata vezetők is egyértelműen kiálltak a kormányfő és kormánya mellett.

Navracsics szerint ráadásul legkésőbb a nap végére kiderül a szocialista frakcióban tartott próbaszavazás után, hogy mi a nagyobbik kormánypárt álláspontja.

Az ellenzéki politikus azt mondta, borítékolható, hogy az eredmény az lesz, amit eddig is mondtak, azaz kiállnak Gyurcsány mellett, így a parlament pénteki ülése csupán színjáték lesz.

Semjén Zsolt a KDNP elnöke azt hangoztatta, hogy az elhangzottakon túl azért sem akarnak részt venni az ülésen, mert szerintük személyi kérdésekben titkos szavazással kellene a parlamentnek döntenie. Mivel ezt a koalíciós pártok határozottan elutasítják, nem a kereszténydemokraták nem lesznek ott.

Semjén kifogásolta, hogy a titkos szavazás mellőzésével pressziót gyakorolnak a koalíciós képviselőkre, ami sérti a lelkiismereti szavazás jogát.

Szerintük a megoldás a szakértői kormány lenne, ami ötpárti konszenzussal jöhetne létre. Arra a kérdésre, hogy kezdeményeztek-e megbeszéléseket ebben az ügyben a többi párttal, azt válaszolta, a jelenlegi belpolitikai helyzet ezt nem teszi lehetővé.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft